Η ιδιαιτερότητα αυτού του πιάτου σε σύγκριση με την κλασική συνταγή είναι η ταχύτητά του: Δεν χρειάζονται πολύ προετοιμασία αφού η ρικότα και το πέστο δεν μαγειρεύονται.
Για να κάνουμε τα λαζάνια με πέστο και ρικότα πιο όμορφα και πιο χρωματιστά, στο τέλος του μαγειρέματος γαρνίρουμε με φρέσκο πέστο και φύλλα βασιλικού. Προτείνουμε να τα αφήσετε να κρυώσουν για περίπου δέκα λεπτά πριν τα κόψετε, ώστε να έχουν χρόνο να σταθεροποιηθούν και να είναι πιο εύκολο να τα σερβίρετε.
Θα δείτε, όλοι θα εκπλαγούν από τη νοστιμία αυτού του πιάτου και κανείς δεν θα πιστέψει ότι το ετοιμάσετε σε μόλις πέντε λεπτά. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
250 γρ. έτοιμα για λαζάνια
800 γρ ρικότα
250 γρ πέστο
250 μπεσαμέλ
50 γρ τυρί τριμμένο
300 γρ τυρί μοτσαρέλα
30 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ρικότα και το πέστο σε ένα μπολ με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ στον πάτο ενός ταψιού. Τακτοποιούμε τα λαζάνια και σκεπάζουμε με δύο-τρεις κουταλιές μείγμα ρικότα και πέστο. Προσθέστε μερικές φέτες μοτσαρέλα και τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε πάλι με τα λαζάνια και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τελειώνουμε με τη μπεσαμέλ και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να καλύψει όλη την επιφάνεια των ζυμαρικών. Τέλος προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί τριμμένο και μερικά κομμάτια βούτυρο.
Ψήνουμε τα λαζάνια στον φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο, γαρνίρουμε με πέστο και βασιλικό και αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 5-10 λεπτά.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.