COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πανεύκολα και πεντανόστιμα λαζάνια με ρικότα και πέστο


JTeam

7 Ιουνίου 2024

Πανεύκολα και πεντανόστιμα λαζάνια με ρικότα και πέστο
www.fattoincasadabenedetta.it
Τα λαζάνια με ρικότα και πέστο είναι από εκείνα τα γρήγορα πρώτα πιάτα που μπορούμε να ετοιμάσουμε επί τόπου όταν φτάνουν απρόσμενοι επισκέπτες και θέλουμε να τους εκπλήξουμε με κάτι πλούσιο και νόστιμο.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του πιάτου σε σύγκριση με την κλασική συνταγή είναι η ταχύτητά του: Δεν χρειάζονται πολύ προετοιμασία αφού η ρικότα και το πέστο δεν μαγειρεύονται.

Για να κάνουμε τα λαζάνια με πέστο και ρικότα πιο όμορφα και πιο χρωματιστά, στο τέλος του μαγειρέματος γαρνίρουμε με φρέσκο ​​πέστο και φύλλα βασιλικού. Προτείνουμε να τα αφήσετε να κρυώσουν για περίπου δέκα λεπτά πριν τα κόψετε, ώστε να έχουν χρόνο να σταθεροποιηθούν και να είναι πιο εύκολο να τα σερβίρετε.

Θα δείτε, όλοι θα εκπλαγούν από τη νοστιμία αυτού του πιάτου και κανείς δεν θα πιστέψει ότι το ετοιμάσετε σε μόλις πέντε λεπτά. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

250 γρ. έτοιμα για λαζάνια

800 γρ ρικότα

250 γρ πέστο

250 μπεσαμέλ

50 γρ τυρί τριμμένο

300 γρ τυρί μοτσαρέλα

30 γρ βούτυρο

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη ρικότα και το πέστο σε ένα μπολ με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ στον πάτο ενός ταψιού. Τακτοποιούμε τα λαζάνια και σκεπάζουμε με δύο-τρεις κουταλιές μείγμα ρικότα και πέστο. Προσθέστε μερικές φέτες μοτσαρέλα και τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε πάλι με τα λαζάνια και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Τελειώνουμε με τη μπεσαμέλ και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να καλύψει όλη την επιφάνεια των ζυμαρικών. Τέλος προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί τριμμένο και μερικά κομμάτια βούτυρο.

Ψήνουμε τα λαζάνια στον φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο, γαρνίρουμε με πέστο και βασιλικό και αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 5-10 λεπτά.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.