COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο εύκολα και γρήγορα ζυμαρικά με ρικότα, λεμόνι και φιστίκια Αιγίνης


JTeam

15 Ιουνίου 2024

Τα πιο εύκολα και γρήγορα ζυμαρικά με ρικότα, λεμόνι και φιστίκια Αιγίνης
www.trattoriadamartina.com
Τα ζυμαρικά με ρικότα και λεμόνι μπορούν να παρασκευαστούν εν ριπή οφθαλμού και επομένως είναι τέλεια για όσους δεν τους αρέσει να μαγειρεύουν ή έχουν λίγο χρόνο να το κάνουν.

Η σάλτσα δεν θέλει μαγείρεμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανακατεύψουμε τα υλικά και να τα ρίξουμε στα ζυμαρικά. Η ρικότα κάνει τα ζυμαρικά κρεμώδη και βελούδινα, η παρμεζάνα προσθέτει γεύση, το ξύσμα λεμονιού ξυπνά τους γευστικούς μας κάλυκες και τα ψιλοκομμένα φιστίκια προσθέτουν το στοιχείο της τραγανότητας που κάνει τη μπουκιά πεντανόστιμη.

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ τα σημερινά ζυμαρικά, δοκιμάστε το τώρα και θα ξετρελαθείτε.

Υλικά

160 γραμμάρια ζυμαρικά

180 γρ. ρικότα

25 γραμμάρια παρμαζάνα

1 χούφτα φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

Αλάτι, πιπέρι

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Jenny.Gr
www.trattoriadamartina.com

Εκτέλεση

Πρώτα, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τα φιστίκια και τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι ή τα αγοράζουμε ήδη ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Όσο μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, ρίχνουμε τη ρικότα σε ένα μπολ και τη δουλεύουμε με ένα πιρούνι για να γίνει κρεμώδης. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το ξύσμα από το μισό λεμόνι. Ύστερα παίρνουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας νερό μαγειρέματος και το ρίχνουμε στη ρικότα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε για να ενωθούν τα πάντα. Πρέπει να αποκτήσουμε μια αρκετά ρευστή κρέμα. Σε αυτό δοκιμάζουμε τη ρικότα για να δούμε αν χρειάζεται αλάτι.

Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, φυλάμε στην άκρη μια κουτάλα με νερό από τα μακαρόνια και ύστερα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη ρικότα. Προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό μαγειρέματος και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε προσθέτοντας μαύρο πιπέρι και μια χούφτα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης σε κάθε πιάτο.

Τα ζυμαρικά ρικότα και λεμόνι είναι έτοιμα για απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.