COOL GREECE

Κίμωλος: Το μικρό νησί με τη μεγάλη ομορφιά


JTeam

23 Ιουλίου 2022

Κίμωλος: Το μικρό νησί με τη μεγάλη ομορφιά
Το Χωριό με το κυκλαδίτικο χρώμα, το μεσαιωνικό κάστρο με τη μαγευτική θέα, οι παλιές εκκλησίες και οι παρθένες παραλίες συνθέτουν τη λιτή και γοητευτική εικόνα της Κιμώλου, που προσφέρεται για γαλήνιες διακοπές

Μικρή σε μέγεθος, αυθεντική και γοητευτική, με το γραφικό Χωριό της, τις υπέροχες παραλίες της και μια χαλαρή ατμόσφαιρα που σε κερδίζει αμέσως, η Κίμωλος λαμποκοπάει σαν σπάνιο κόσμημα κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου. «Κίμωλό μου, παράδεισό μου!», λένε συχνά γι’ αυτήν οι ντόπιοι και όταν θα βρεθείτε στο νησί θα καταλάβετε τι εννοούν.

Η Κίμωλος, η «μικρή αδερφή» της Μήλου, είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό νησί, γνωστό για την ηρεμία και την απλότητά του. Οι Ενετοί τής έδωσαν το όνομα Αρζαντιέρα ή Αρζεντιέρα, που σημαίνει ασημένια γη. Φτάνοντας στο νησί, το λιμανάκι της Ψάθης σου δίνει την πρώτη αίσθηση, αφού τα κρυστάλλινα νερά, τα λίγα σπιτάκια και τα μετρημένα στα δάχτυλα ταβερνάκια σε κάνουν να καταλάβεις ότι μόλις έφτασες σε ένα μικρό αλλά επίγειο παράδεισο. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.