COOL GREECE

Διακοπές χωρίς αυτοκίνητο: Τα δύο ελληνικά νησιά που προτείνει η Τelegraph για το καλοκαίρι


JTeam

18 Ιουνίου 2024

 Διακοπές χωρίς αυτοκίνητο: Τα δύο ελληνικά νησιά που προτείνει η Τelegraph για το καλοκαίρι
Unsplash/Stefanos Nt
Δύο ελληνικά νησιά, για τα οποία τα ξένα media έχουν μιλήσει πολλές φορές, πρωταγωνιστούν και σε δημοσίευμα της Τelegraph

Ξέρουμε, μερικές φορές, οι διακοπές χωρίς αυτοκίνητο φαντάζουν κάτι σαν παραμύθι. Ειδικά το καλοκαίρι, στα ελληνικά νησιά, όπου θέλεις να χαλαρώσεις, να αφήσεις πίσω σου κάθε άγχος και κακή σκέψη, το να έχεις και την «ανησυχία» του αμαξιού, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Φυσικά, διακοπές χωρίς αυτοκίνητο δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να ταξιδέψεις σε έναν όχι τόσο «ελκυστικό» προορισμό, αλλά σε ένα μικρό μέρος που έχει όλα όσα χρειάζεσαι για τις τέλειες διακοπές: Ένα φανταστικό παραθαλάσσιο σημείο, ωραία εστιατόρια και μπαρ όπου βγαίνουν οι ντόπιοι, και ένα γοητευτικό μέρος για να μείνεις.

«Σε όλη την Ευρώπη, υπάρχουν μερικοί όμορφοι παραθαλάσσιοι προορισμοί που είναι εύκολο να περιηγηθείς με τα πόδια ή το ποδήλατο και στους οποίους μπορείς να φτάσεις αρκετά εύκολα με τις δημόσιες συγκοινωνίες από το αεροδρόμιο», αναφέρει πάντως, δημοσίευμα της Τelegraph. Σε αυτό το δημοσίευμα, το γνωστό βρετανικό μέσο, παρουσιάζει 12 ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκονται και δύο ελληνικά νησιά, για τα οποία τα ξένα media, έχουν μιλήσει πολλές φορές. Ο λόγος για τη Σέριφο και τη Νάξο.

Jenny.Gr
Unsplash/Despina Galani

«Αυτό το αφανές νησί των Κυκλάδων είναι το μέρος που επιλέγουν οι Αθηναίοι για παραλίες χωρίς πολυκοσμία και μπορείτε να βρείτε μια άδεια αμμουδιά ακόμα και το καλοκαίρι», γράφει το δημοσίευμα για το νησί της Σερίφου. «Δεν υπάρχουν λαμπερά θέρετρα, αλλά αρκετά διακριτικά κομψά μέρη για να μείνετε», συνεχίζει. Υπενθυμίζουμε ότι η Σέριφος, είναι και σύμφωνα με τους New York Times «το πλατωνικό ιδεώδες ενός ελληνικού νησιού».

Jenny.Gr
Unsplash/Chris Barbalis

Από την άλλη, για τη Νάξο, η Telegraph τονίζει: «Ο Δίας μεγάλωσε εδώ, ο Διόνυσος ερωτεύτηκε την Αριάδνη - και τώρα για τους θνητούς που κάνουν τις διακοπές τους, το νησί των Κυκλάδων, η Νάξος, είναι ευλογημένο μέρος με μερικές από τις πιο όμορφες και εύκολα προσβάσιμες παραλίες της Ελλάδας. Ο Άγιος Προκόπιος απέχε λίγο από την χώρα, ενώ μερικά χιλιόμετρα νότια βρίσκεται η πιο άγρια παραλία Πλάκα - μια μεγάλη, ανοιχτόχρωμη αμμουδιά που πλαισιώνεται από καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, αμμόλοφους και ασβεστωμένα σπιτάκια, από τα οποία μπορείτε να βγείτε κατευθείαν από το δωμάτιό σας στην άμμο».