COOL GREECE

4 ελληνικά νησιά στη λίστα με τα 25 καλύτερα στον κόσμο


JTeam

22 Ιουλίου 2024

4 ελληνικά νησιά στη λίστα με τα 25 καλύτερα στον κόσμο
Unsplash/ Dimitris Kiriakakis
Οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure, ψήφισαν τα καλύτερα νησιά του πλανήτη

Πόσα αφιερώματα έχεις δει φέτος από τα διεθνή ΜΜΕ για τα ελληνικά νησιά; Πολλά; Ε, θα δεις ακόμα περισσότερα, όπως φαίνεται. Οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν μια μεγάλη αγάπη στα ελληνικά νησιά, για κάθε λόγο που μπορείς να σκεφτείς: Νόστιμο φαγητό, καταγάλανες παραλίες, τρομερά vibes και νυχτερινή ζωή.

Ιόνιο, Κυκλάδες, Κρήτη, Σποράδες, Δωδεκάνησα. Απλώς, δεν γίνεται να χωρέσουν μόνο σε ένα μόνο άρθρο τα όμορφα μέρη του τόπου μας. Όλα τόσο μοναδικά, με ξεχωριστή ομορφιά και ιδιαίτερο σκηνικό που σε σαγηνεύουν για διαφορετικούς λόγους. Για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι οι αναγνώστες του Travel + Leisure, έβαλαν στη λίστα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου και 4 ελληνικά.

Οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού, ψήφισαν τα καλύτερα νησιά του πλανήτη στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας «World’s Best Awards» για το 2024. Κάθε χρόνο για τη συγκεκριμένη έρευνα το μέσο ζητά από τους αναγνώστες του να μοιραστούν τις απόψεις τους για τα κορυφαία ξενοδοχεία, θέρετρα, πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα και αεροπορικές εταιρείες που έχουν χρησιμοποιήσει. Πάνω από 186.000 αναγνώστες ολοκλήρωσαν την έρευνα του 2024 και συγκεντρώθηκαν 700.000 ψήφοι και τα νησιά βαθμολογήθηκαν συγκεκριμένα με κριτήρια όπως: φυσικά αξιοθέατα/παραλίες, δραστηριότητες/αξιοθέατα, εστιατόρια/φαγητό, άνθρωποι/φιλικότητα, σχέση τιμής και αξίας.

Για κάθε χαρακτηριστικό, οι ερωτηθέντες μπορούσαν να επιλέξουν μια βαθμολογία άριστα, άνω του μέσου όρου, μέτρια, κάτω του μέσου όρου ή κακή. Οι τελικές βαθμολογίες είναι οι μέσοι όροι αυτών των απαντήσεων.

4 ελληνικά στα 25 καλύτερα του κόσμου

Ανάμεσα στα 25 πιο όμορφα νησιά για διακοπές στον κόσμο, βρέθηκαν και 4 ελληνικά. Στην 4η θέση, βρέθηκε η Μήλος, με βαθμολογία 93,08, στην 6η θέση η Κρήτη, με βαθμολογία 92,38, στην 20η θέση η Κέρκυρα και τα νησιά Ιονίου με βαθμολογία 92,38 και στην 24η η Πάρος, με βαθμολογία 88,97.

Για τη Μήλο, το ταξιδιωτικό περιοδικό γράφει: «Η Μήλος έχει εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς όπως το Σαρακίνικο, με ένα σεληνιακό τοπίο χάρη στους ηφαιστειακούς σχηματισμούς ελαφρόπετρας. Υπάρχει η δυνατότητα εξερεύνησης των υποθαλάσσιων σπηλαίων και θαλάσσιων τούνελ, αλλά αυτό το Κυκλαδίτικο νησί είναι επίσης πλούσιο σε ιστορία, με αρχαία ερείπια όπως οι Κατακόμβες της Μήλου και το Αρχαίο Θέατρο της Μήλου».

Jenny.Gr
Unsplash/Victor Janin

«Πηγαίνετε στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας αν θέλετε εκπληκτικές παραλίες όπως ο Μπάλος, η οποία έχει εξωπραγματικά καταγάλανα νερά ή την παραλία Ελαφονήσι, μια εμβληματική παραλία με ροζ άμμο. Εναλλακτικά, επισκεφτείτε τα αρχαία μινωικά ερείπια όπως το Παλάτι της Κνωσού ή περπατήστε στην Παλιά Πόλη των Χανίων για να δείτε τουρκική και βενετσιάνικη αρχιτεκτονική», γράφει το περιοδικό για την Κρήτη. «Οι λάτρεις της υπαίθρου μπορούν να κάνουν πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς, που οδηγεί τους ταξιδιώτες στα Λευκά Όρη της Κρήτης. Σύμφωνα με έναν αναγνώστη του T+L, οι κάτοικοι της Κρήτης ήταν «φιλικοί και εξυπηρετικοί στους ταξιδιώτες».

Jenny.Gr
Unsplash/Alexandra Tran

Σε ό,τι αφορά στην Κέρκυρα και στα νησιά του Ιονίου, τονίζεται πως «αυτά τα ορεινά νησιά στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας και της Αλβανίας είναι γνωστά για τα παρθένα καταφύγιά τους και τις γραφικές, πλούσιες σε πολιτισμό πόλεις, όπως η Λευκάδα και το Φισκάρδο, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν κάστρα του 14ου αιώνα και να περιπλανηθούν στις πολυσύχναστες μαρίνες. Η χαλαρή ατμόσφαιρα και ο χαλαρός ρυθμός ζωής της Κέρκυρας την καθιστούν έναν ειρηνικό προορισμό για επαναφόρτιση μέσα σε ένα ήσυχο περιβάλλον».

Jenny.Gr
Unsplash/Sebastian Pociecha

Τέλος, για την Πάρο σημειώνεται: «Σε αυτό τον ελληνικό παράδεισο, οι δημοφιλείς παραλίες για επίσκεψη περιλαμβάνουν τη Χρυσή Ακτή, τις Κολυμπήθρες με τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς της. Οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της Παροικιάς, την πρωτεύουσα του νησιού, για να δουν ασβεστωμένα κτίρια και πολυσύχναστη προκυμαία ή να περιπλανηθούν στα δαιδαλώδη σοκάκια της Νάουσας».

Jenny.Gr
Unsplash/AXP Photography