GREEN

Eternal Gold: Η Prada δημιουργεί σειρά κοσμημάτων από 100% ανακυκλωμένο χρυσό


Μάρθα Κουμπάνη

17 Οκτωβρίου 2022

Eternal Gold: Η Prada δημιουργεί σειρά κοσμημάτων από 100% ανακυκλωμένο χρυσό
Η πρώτη σειρά fine jewelry του οίκου Prada είναι high end και sustainable

Ο οίκος Prada πρωτοπορεί ξανά, αυτή την φορά παρουσιάζοντας μια πολυτελή συλλογή κοσμημάτων, που έχει δημιουργηθεί από 100% ανακυκλωμένο χρυσό. Η συλλογή με όνομα «Eternal Gold» περιλαμβάνει μινιμαλιστικά, πιο σύγχρονα σχέδια – καρδιές, snakes, αλυσίδες που έρχονται για να απογειώσουν κάθε εμφάνιση.

Ο εμβληματικός οίκος είναι ευαισθητοποιημένος σε ό,τι έχει να κάνει με το περιβάλλον και την προστασία του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντικατάσταση του νάιλον με ανακυκλωμένο Re-Nylon σε όλες τις συλλογές του.

Jenny.Gr

Η καμπάνια, που γυρίστηκε από τον David Sims, περιλαμβάνει την ποιήτρια Amanda Gorman, την ηθοποιό Maya Hawke και τον μουσικό Jeon Somi - τρία ανερχόμενα αστέρια στις αρχές της δεκαετίας του 20 που λειτουργούν ως το πρόσωπο της επόμενης γενιάς.

Jenny.Gr

Ένα ακόμα νέο στοιχείο που προστίθεται είναι ότι είναι πλήρως ανιχνεύσιμα, χάρη στην τεχνολογία blockchain. Κάθε αγοραστής συνδέεται στο Aura Blockchain Consortium (μια πλατφόρμα που ιδρύθηκε από την LVMH, την Prada Group και τον Cartier πέρυσι με στόχο την αύξηση της διαφάνειας στον τομέα πολυτελείας) για να αναζητήσει την προέλευση της αγοράς του.

Με αυτόν τον τρόπο, ο επόμενος ιδιοκτήτης που θα πάρει στα χέρια του το κόσμημα θα μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά του χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα και να δει την πορεία τους από γενιά σε γενιά.

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Jenny.Gr