GREEN

Ευρώπη: Αυτή είναι η χειρότερη πόλη για τις «πράσινες» μετακινήσεις


JTeam

3 Ιουλίου 2023

Ευρώπη: Αυτή είναι η χειρότερη πόλη για τις «πράσινες» μετακινήσεις
pexels
Η έκθεση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, με τίτλο Thank You For Sharing, καταγράφει την πρόοδο των πόλεων ως προς την απεξάρτησή τους από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Το Μάντσεστερ ανακηρύχθηκε κι επίσημα από την Εκστρατεία Καθαρών Πόλεων ως η χειρότερη πόλη στην Ευρώπη όσον αφορά τις πράσινες μετακινήσεις και τα φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 42 και είναι λίγο πιο πίσω από το Μπέρμιγχαμ και το Εδιμβούργο, με τη Γλασκόβη και το Λονδίνο να βρίσκονται σχεδόν στη μέση του πίνακα.

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, με τίτλο Thank You For Sharing, καταγράφει την πρόοδο των πόλεων ως προς την απεξάρτησή τους από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ουσιαστικά, στηρίζεται στον αριθμό των κοινόχρηστων ηλεκτρικών οχημάτων και των δημοσίως διαθέσιμων σημείων φόρτισης και πόσα κοινά ηλεκτρονικά σκούτερ και ποδήλατα είναι διαθέσιμα σε κάθε πόλη.

Jenny.Gr
pexels

Να σημειωθεί ότι η Κοπεγχάγη βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, μια πόλη που βασίζεται στο ποδήλατο και το λεωφορείο. Ακολουθούν το Όσλο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ και το Αμβούργο. Η Αθήνα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα με τις 42 πόλεις της Ευρώπης.

Στο Μάντσεστερ παρατηρήθηκαν ελάχιστα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μόλις 35 ηλεκτρικά λεωφορεία από τα συνολικά 2.141, σχετικά μηδαμινή υποδομή για φόρτιση οχημάτων και μόνο 0,7 ηλεκτρικά ποδήλατα ή σκούτερ ανά 1.000 άτομα

Πάντως, η δράση της βρετανικής κυβέρνησης ήταν «ανησυχητικά αργή», σύμφωνα με την Επιτροπή Κλιματικής Αλλαγής αφού το 23% όλων των εκπομπών του Ηνωμένου Βασιλείου προέρχεται από τις μεταφορές, κυρίως αυτοκίνητα, φορτηγά και βαρέα οχήματα, και η σύστασή της είναι να μειωθούν οι εκπομπές κατά δύο τρίτα πριν από το 2035.

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.