HOME SWEET HOME

«Μύρισε» καλοκαίρι: 7 εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που θα ομορφύνουν το σπίτι σου


JTeam

1 Μαΐου 2024

«Μύρισε» καλοκαίρι: 7 εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που θα ομορφύνουν το σπίτι σου
Unsplash
Το καλοκαίρι είναι και επίσημα μια «ανάσα» πιο κοντά, οπότε ήρθε η στιγμή να προσθέσεις στο σπίτι σου μερικά εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου

O Μάιος ήρθε και επίσημα, το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ποτέ και η κατάλληλη εποχή για να προσθέσεις φως, ζωντάνια και χαρά στον χώρο σου, έφτασε. Ακόμα μία φορά, τα φυτά εσωτερικού χώρου θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια δροσερή και αναζωογονητική «όαση» σε κάθε γωνιά του χώρου σου, κατά τη διάρκεια αυτών των ηλιόλουστων ημερών.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα μιλήσουμε απλώς για φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά για τα πιο καλοκαιρινά φυτά, τα φυτά που όχι μόνο θα ενισχύσουν την αισθητική του χώρου σου, αλλά θα καθαρίσουν τον αέρα, θα βελτιώσουν τη διάθεσή σου και θα δημιουργήσουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε 7 ιδέες, για να απολαύσεις τα οφέλη της φύσης καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Σελόζια

Η σελόζια ή αλλιώς «Indian summer plant» είναι ίσως ένα από τα πιο όμορφα φυτά για το καλοκαίρι. Τα εντυπωσιακά, φλογερά άνθη του στις ζωηρές αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του κίτρινου, προσθέτουν μια πινελιά ζεστασιάς και τροπικής γοητείας σε κάθε δωμάτιο. Η σελόζια, ευδοκιμεί σε φωτεινά δωμάτια και προτιμά τις ζεστές θερμοκρασίες. Επίσης, είναι το ιδανικό φυτό για να το φυτεύσεις σε γλάστρες στην αυλή και στο μπαλκόνι σου.

Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο ή το κρίνο της ειρήνης, είναι ένα κλασικό φυτό εσωτερικού χώρου που ευδοκιμεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Γνωστό για τα γυαλιστερά, σκουροπράσινα φύλλα του και τα κομψά λευκά άνθη του, προσθέτει μια πινελιά ηρεμίας σε κάθε δωμάτιο. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, η προσθήκη αυτού του φυτού στο σπίτι σου, θα συμβάλλει και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα απομακρύνοντας τις τοξίνες από το περιβάλλον.

Πόθος

Ακόμα μια δημοφιλής επιλογή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο πόθος, είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου, ενώ τα φύλλα του σε σχήμα καρδιάς προσφέρουν μια αναζωογονητική γοητεία σε κάθε δωμάτιο. Το συγκεκριμένο φυτό, μπορεί να ευδοκιμήσει τόσο σε συνθήκες έντονου φωτισμού όσο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, κάτι που το καθιστικά μια ευέλικτη επιλογή για κάθε γωνία του σπιτιού σου.

Αγλαόνημα (Chinese Evergreen)

Το παραπάνω φυτό, το οποίο θα το βρεις και με την ονομασία «chinese evergreen», είναι ένα όμορφο τροπικό φυτό που ευδοκιμεί σε ζεστές και υγρές συνθήκες. Τα πλούσια σε μοτίβα φύλλα του και οι συγκλονιστικές αποχρώσεις τους, το καθιστούν μια εντυπωσιακή προσθήκη σε κάθε εσωτερικό χώρο. Προτιμά τα φωτεινά δωμάτια, αλλά μπορεί να ευδοκιμήσει και σε χαμηλότερες συνθήκες φωτισμού.

Φτέρη της Βοστώνης

Για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε μια «πράσινη» όαση αυτό το καλοκαίρι, τότε η φτέρη της Βοστώνης, είναι το φυτό που χρειάζεσαι. Τα λεπτεπίλεπτα, φτερωτά φύλλα της, προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας και οπτικού ενδιαφέροντος σε κάθε χώρο. Ευδοκιμεί σε φωτεινά δωμάτια, με έμμεσο φως και υψηλή υγρασία, γι’ αυτό και είναι ιδανική επιλογή και για το μπάνιο ή την κουζίνα σου. Δώσε προσοχή στο να ψεκάζεις τακτικά το φύλλωμα της, για να διατηρείς το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας.

Λεβάντα

Το καταπραϋντικό άρωμα της θα δώσει έναν φρέσκο αέρα στο σπίτι σου αυτό το καλοκαίρι. Εκτός από το ότι θα σε βοηθήσει πρακτικά στην καθημερινότητά σου, αφού είναι ένα φυτό που συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου, τα μοβ άνθη της θα μετατρέψουν τον χώρο σου σε ένα ηρεμιστικό καταφύγιο. Ιδανικά, τοποθέτησέ τη σε ηλιόλουστα σημεία, όπως το παράθυρο.

Φίκος ελάστικα

Ο φίκος ελάστικα είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου, γνωστό για τα γυαλιστερά, σκουροπράσινα φύλλα του και την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Ευδοκιμεί σε φωτεινά δωμάτια, αλλά μπορεί να ανεχθεί και συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού. Εκτός από την οπτική ομορφιά του, έχει και ευεργετικές ιδιότητες, καθώς μπορεί να απομακρύνει τις τοξίνες από τον αέρα. Σίγουρα, είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσεις μια πινελιά ιδιαιτερότητας στον χώρο σου.