HOME SWEET HOME

Φενγκ Σούι: 5 πράγματα που έχεις στον χώρο σου και προσελκύουν μόνο αρνητική ενέργεια


JTeam

14 Σεπτεμβρίου 2024

Φενγκ Σούι: 5 πράγματα που έχεις στον χώρο σου και προσελκύουν μόνο αρνητική ενέργεια
Unsplash/Nathan Van Egmond
Ποια είναι τα αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν αρνητική ενέργεια στον χώρο σου;

Ένα είναι το βασικό red flag στο Φενγκ Σούι, το red flag για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές: Η ακαταστασία. Αλλά, δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχουν πολλά κομμάτια (αντικείμενα ή έπιπλα) μέσα σε έναν χώρο που μπορούν να προσελκύσουν αρνητική ενέργεια.

Η αρχαία κινεζική πρακτική του Φενγκ Σούι έχει να κάνει με την εύρεση της γαλήνης και της θετικής ενέργειας. Στη διακόσμηση, αυτό απαιτεί τη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ των επίπλων, καθώς και του χρωματικού σχεδιασμού ενός χώρου. Και απλώς, κάποια πράγματα μπορούν να καταστρέψουν αυτήν την ισορροπία.

Μερικά, είναι φαινομενικά προφανή, συνηθισμένα και χιλιοειπωμένα, αλλά ίσως δεν τα περιμένεις.

Ογκώδη έπιπλα

Έχεις πολύ μεγάλα έπιπλα στον χώρο σου ή έπιπλα που δεν συμβαδίζουν με τα τετραγωνικά του χώρου σου; Μεγάλο λάθος. Το «κλειδί» για ένα σπίτι με θετική ενέργεια είναι να μην κατακλύζεται από υπερμεγέθη έπιπλα. Στην ουσία, το Φενγκ Σούι έχει να κάνει με την ισορροπία και τη σκόπιμη τοποθέτηση των επίπλων.

Πράγματα με αιχμηρές άκρες

Είτε πρόκειται για έπιπλα είτε για αντικείμενα, οι μυτερές ή αιχμηρές άκρες στο σπίτι σου μπορεί να διαταράξουν το Φενγκ Σούι. Γιατί; Γιατί ο εγκέφαλός σου συνδέει υποσυνείδητα την αιχμηρότητα με τον κίνδυνο και, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, τα αιχμηρά αντικείμενα διαταράσσουν την ηρεμία ενός δωματίου. Από την άλλη πλευρά, οι στρογγυλές άκρες επιτρέπουν στην ενέργεια να ρέει πιο εύκολα και δημιουργούν μια αίσθηση ηρεμίας.

Σπασμένα υπάρχοντα

Συσκευές, ηλεκτρονικά είδη ή εργαλεία που δεν λειτουργούν πλέον, μπορεί να ανατρέψουν το καλό Φενγκ Σούι. Ακόμα και κάτι μικρό, όσο μια καμένη λάμπα ή κάτι τόσο μεγάλο όσο ένα κατεστραμμένο έπιπλο μπορεί να συμβολίζει την παραμέληση και να εκπέμπει αρνητικό τσι, γνωστό και ως κακή ενέργεια. Παράλληλα, ένα χαλασμένο ρολόι είναι ιδιαίτερα κακό για το Φενγκ Σούι, επειδή αντιπροσωπεύει τον χρόνο που παραμένει στάσιμος και την αδυναμία να προχωρήσεις μπροστά.

Αντικείμενα με περίεργη ενέργεια

Είναι πιθανό να υπάρχουν αντικείμενα με αρνητική ενέργεια που κρύβονται ανάμεσα στην ακαταστασία του σπιτιού σου. Αλλά είναι σημαντικό να διώξεις, όχι μόνο για να εξοικονομήσεις χώρο αλλά και για να δημιουργήσεις ένα ευνοϊκό περιβάλλον. Το να κρατάς φωτογραφίες, κάρτες ή αναμνηστικά από μια αγχωτική ή δυστυχισμένη περίοδο της ζωής σου σημαίνει ότι το αρνητικό τσι εξακολουθεί να κρέμεται γύρω σου.

Φυτά που πεθαίνουν

Όπως και τα σπασμένα αντικείμενα, τα φυτά εσωτερικού χώρου που πεθαίνουν (ή είναι ήδη νεκρά) απεικονίζουν την εγκατάλειψη. Πρέπει να ξέρεις πώς να διορθώσεις αυτό που ταλαιπωρεί το φυτό σου, ώστε να το επαναφέρεις. Στο μεταξύ, η προσθήκη φρέσκων λουλουδιών είναι ένας τέλειος τρόπος για να ενισχύσεις τη θετική ενέργεια στον χώρο σου.