HOME SWEET HOME HOME TIPS

Ακολούθησε αυτό το deco trend στην κρεβατοκάμαρα αν θες να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια


JTeam

31 Ιανουαρίου 2022

Ακολούθησε αυτό το deco trend στην κρεβατοκάμαρα αν θες να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια
Instagram/ thecluttercore
Οι σχεδιαστές συνεχίζουν να διχάζονται για τη δημοφιλή τάση αλλά οι ψυχολόγοι συμφωνούν πως δεν πρέπει να την ενσωματώσεις σίγουρα στην κρεβατοκάμαρά σου αν θες να απολαμβάνεις έναν ποιοτικό ύπνο το βράδυ.

Λέγεται Cluttercore και είναι η πιο πολυσυζητημένη διακοσμητική τάση στον κόσμο του interior design. Υιοθετώντας τη, «φορτώνεις» ανελέητα τον χώρο σου αφού είναι το εντελώς αντίθετο του minimal στη διακόσμηση και παντού γύρω σου δημιουργείται η αίσθηση του «χάους».

Η τάση που πρεσβεύει τον μαξιμαλισμό, σε κάνει να γεμίζεις όλο το σπίτι με μικροσκοπικά αντικείμενα, κεριά, πολύχρωμα μαξιλάρια, μικρά καδράκια, λουλούδια, έργα τέχνης και σύνθετους καμβάδες. Μπορεί να μην έχεις καταλήξει αν ταιριάζει 100% στην προσωπική σου αισθητική αλλά όπως και να' χει, οι ψυχολόγοι και οι sleep experts σε συμβουλεύουν να μην την υιοθετήσεις σε καμία περίπτωση στην κρεβατοκάμαρά σου.

Ο λόγος που σε αποτρέπουν να ακολουθήσεις την τάση και στο υπνοδωμάτιό σου, είναι φυσικά επειδή όλο αυτό το «διακοσμητικό χάος» είναι πολύ πιθανό να μη σε βοηθάει να κοιμάσαι καλά το βράδυ. Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο, Nancy B. Irwin: «Ένα φορτωμένο υπνοδωμάτιο δημιουργεί συχνά διαταραχές στον ύπνο. Για να βελτιώσεις τον ύπνο που κάνεις, βοηθάει να έχεις το υπνοδωμάτιο σου έτσι διακοσμημένο ώστε το βράδυ να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε σπα». Όπως ισχυρίζεται μάλιστα, «το κλειδί κρύβεται στην απλότητα».

Μία ακόμη ειδικός επάνω στο θέμα, η Vanessa Osorio αναφέρει πως «ένα φορτωμένο υπνοδωμάτιο πέρα από το ότι "ενοχλεί" το μάτι, δίνει παραπάνω ερεθίσματα στον εγκέφαλο, ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις και δεν προσφέρει την πολυπόθητη χαλάρωση».

Η ίδια προτείνει το υπνοδωμάτιο τουλάχιστον, να διέπεται από τους κανόνες του μινιμαλισμού γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να χαλαρώσει το βλέμμα και να επέλθει η σωματική και ψυχική αποφόρτιση από μία ακόμη κουραστική μέρα.