HOME SWEET HOME HOME TIPS

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες του μπάνιου


JTeam

2 Σεπτεμβρίου 2023

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες του μπάνιου
pexels
Εσύ ξέρεις μετά από πόσες χρήσεις, πρέπει να πλένεις τις πετσέτες του μπάνιου; Η απάντηση από τους ειδικούς μάλλον θα σε εκπλήξει

Μπορεί να ξέρεις κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου ή αν είναι απαραίτητο να πλένεις τα μαξιλάρια του κρεβατιού σου αλλά αυτό μάλλον που δεν έχεις πάρει και τόσο στα σοβαρά, είναι το πλύσιμο της κάθε πετσέτας που χρησιμοποιείς στο μπάνιο.

Έχεις σκεφτεί πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες του μπάνιου μας για να είναι καθαρές; Ο βασικός λόγος που πρέπει οι πετσέτες να πλένονται τακτικά είναι γιατί δημιουργούν ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον, που μετατρέπεται στο ιδανικό έδαφος για να αναπτύσσονται βακτήρια.

Jenny.Gr
pexels

Ακόμα και όταν τις χρησιμοποιούμε μόνο για λίγες μέρες, πολλές πετσέτες περιέχουν μικρόβια, όπως μούχλα, μύκητες και E. Coli.

Όταν έρθει η ώρα να τις βάλεις στο πλυντήριο, χρησιμοποίησε πολύ ζεστό νερό για καλύτερο αποτέλεσμα

Σύμφωνα με τον μικροβιολόγο Dr. Gerba: «Μετά από δύο μέρες, αν σκουπίσεις το πρόσωπό σου με την ίδια πετσέτα, δέχεσαι περισσότερη E. Coli στο πρόσωπο παρά από την τουαλέτα» και αυτό τα λέει όλα.

Jenny.Gr
pexels

«Μπορεί να μην αρρωστήσεις αν χρησιμοποιήσεις την ίδια πετσέτα για μέρες. Αλλά θα φόραγες ένα βρώμικο εσώρουχο μετά το μπάνιο σου; Είναι κάτι παρόμοιο», αναφέρει ο μικροβιολόγος Philip Tierno.

Αν οι πετσέτες έχουν σωματικά υγρά (ιδρώτας, αίμα κτλ), πρέπει να πλένονται αμέσως

Και οι δύο γιατροί προτείνουν να πλένουμε τις πετσέτες μας κάθε 2 - 3 μέρες. Το American Cleaning Institute προτείνει οι πετσέτες να πλένονται «μετά από 3-5 χρήσεις» και να στεγνώνουν καλά πριν την τοποθέτησή τους στα συρτάρια, ακριβώς επειδή τα μικρόβια και οι μικροοργανισμοί λατρεύουν να αναπτύσσονται σε συνθήκες υγρασίας.

Το πόσο συχνά πλένεις τις πετσέτες σου ωστόσο, εξαρτάται από το πόσο συχνά κάνεις μπάνιο και τον γενικότερο τρόπο ζωής σου. Αν κάνεις εντατικές προπονήσεις, οι ειδικοί καταλήγουν πως πρέπει να πλένεις τις πετσέτες σου μετά από μόλις μία χρήση εξαιτίας του υπερβολικού ιδρώτα.