HOME SWEET HOME HOME TIPS

6 βήματα για να κρατάς πεντακάθαρο το μπάνιο του σπιτιού σου


JTeam

7 Οκτωβρίου 2023

6 βήματα για να κρατάς πεντακάθαρο το μπάνιο του σπιτιού σου
pexels
Κι όμως! Υπάρχει τρόπος να κάνεις το μπάνιο σου να μυρίζει σαν να βγήκε από το πλυντήριο!

Αν λατρεύεις να εισέρχεσαι σε έναν χώρο που μυρίζει καθαριότητα, τότε το ίδιο θες και για το σπίτι σου και πόσο μάλλον, για το μπάνιο που θέλει μια φροντίδα παραπάνω μέχρι να μυρίσει σαν ολάνθιστος κήπος.

Αν έχεις πάρει ήδη στα χέρια σου όλα τα καθαριστικά για να το λάμψεις, φρόντισε να δοκιμάσεις τα παρακάτω βήματα προτού κάνεις τα γνωστά. Επειδή λοιπόν, πάντα κάτι ξεφεύγει στο τέλος, όσες ώρες κι αν έχεις αφιερώσει στην καθαριότητά του μπάνιου, εμπνεύσου από τα παρακάτω και θα δεις σύντομα τη διαφορά στην πράξη.

6 βήματα για να κρατάς πεντακάθαρο το μπάνιο του σπιτιού σου

1. Φρόντισε να το καθαρίζεις τακτικά

Επιστρέφοντας από τη δουλειά, το μόνο που δεν μπορείς σίγουρα να κάνεις, είναι να πάρεις στα χέρια σου καθαριστικά για να εξολοθρεύσεις τα μικρόβια από το μπάνιο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους όμως, για να μυρίζει συνέχεια ωραία, είναι ο τακτικός καθαρισμός του. Βεβαιώσου επίσης ότι πλένεις συχνά τις πετσέτες και το χαλάκι του μπάνιου.

2. Μην ξεχνάς να πετάς τα σκουπίδια από τον κάδο

Μπορεί να μη σου φαίνεται πολύ σημαντικό γιατί πιστεύεις ότι το κάνεις συχνά αλλά τα σκουπίδια του μπάνιου πρέπει να πετιούνται πολύ συχνά, ειδικά το καλοκαίρι. Τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, φρόντιζε να αδειάζεις τον κάδο και να αντικαθιστάς την προηγούμενη σακούλα με μία αρωματική!

3. Απομάκρυνε τυχόν υγρές πετσέτες

Μία από τις μεγαλύτερες παγίδες μέσα στο μπάνιο σου, είναι οι νωπές άπλυτες πετσέτες. Μπορεί να καθαρίζεις με τις ώρες το μπάνιο σου και σε κάποιο σημείο να βρίσκεται κρεμασμένη μια υγρή πετσέτα, η οποία καταστρέφει αυτομάτως όλη την προηγούμενη δουλειά που έχεις κάνει. Καλό είναι να πλένεις τις χρησιμοποιημένες μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγεις τις δυσάρεστες οσμές και να διατηρήσεις την καθαριότητά του.

4. Βάζε απορρυπαντικό ή μαλακτικό στη λεκάνη της τουαλέτας

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του μπάνιου σου, που έχει για οπαδούς τις πιο δυνατές και δυσάρεστες οσμές, είναι η λεκάνη της τουαλέτας. Γι' αυτό ένα έξυπνο κόλπο είναι να ρίχνεις λίγο μαλακτικό ή απορρυπαντικό ρούχων όταν την καθαρίζεις. Κάθε φορά που πατάς το καζανάκι, θα αναδύονται αρώματα και φρεσκάδα.

5. Χρησιμοποίησε τα αγαπημένα σου αρωματικά σαπούνια

Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το να μπαίνεις στο μπάνιο και να μυρίζει τα πιο αγαπημένα σου αρώματα. Προμηθεύσου αρωματικά σαπούνια της αρεσκείας σου και βάλτα στον χώρο. Υποσχόμαστε ότι το μπάνιο σου σε λίγες ώρες θα μυρίζει όποιο λουλούδι σου αρέσει!

6. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις καλά όλες τις γωνίες

Το πιο σίγουρο είναι ότι θα σου ξεφύγει κάποια αλλά πρέπει να δίνεις πολλή έμφαση στον καθαρισμό των γωνιών του μπάνιου γιατί εκεί πολλές φορές βρίσκει πρόσφορο έδαφος και συσσωρεύεται η υγρασία και η μούχλα. Κάνε όλες τις γωνίες λοιπόν, αστραφτερές, ανακατεύοντας το καθαριστικό του μπάνιου σου με λίγο ξίδι για παραπάνω λάμψη!