#MAMAPETOUNIASCORNER

Πώς να κρατήσουμε τις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις για πάντα


Ζωή Κατσάτου

1 Σεπτεμβρίου 2021

Πώς να κρατήσουμε τις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις για πάντα

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και όλοι μας σιγά- σιγά, ξεκινάμε να μπαίνουμε στη ρουτίνα μας.

Τα σχολεία ανοίγουν, η καθημερινότητα γεμίζει με υποχρεώσεις και οι ελεύθερες ώρες λιγοστεύουν. Κι εμείς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα, έχοντας ακόμα στο μυαλό μας τον απόηχο των καλοκαιρινών και ξέγνοιαστων στιγμών που ζήσαμε.

Μια ωραία ιδέα για να κρατήσουμε το καλοκαίρι λίγο ακόμα κοντά μας, είναι να εκτυπώσουμε τις φωτογραφίες που βγάλαμε κατά τη διάρκεια των διακοπών μας και να φτιάξουμε ένα αναμνηστικό άλμπουμ παρέα με τα παιδιά μας. Μπορούμε επιπλέον να το πλαισιώσουμε με καλοκαιρινές εικόνες, που θα κόψουμε από περιοδικά, με ζωγραφιές, κοχύλια που τυχόν μαζέψαμε από την παραλία, αυτοκόλλητα και ό,τι άλλο επιθυμούμε. Αυτή η ευχάριστη ενασχόληση, λέγεται με μια λέξη: scrapbooking!

Για να φτιάξετε το scrapbooking άλμπουμ του καλοκαιριού σας θα χρειαστείτε:

*άλμπουμ ειδικό για scrapbooking
*τις αγαπημένες σας φωτογραφίες
*κόλλα στικ
*αυτοκόλλητα της αρεσκείας σας
*ένα ψαλίδι
*μαρκαδόρους 
*μερικά washi tapes (σελοτέιπ)
*καλοκαιρινές εικόνες από περιοδικά

Αφού μαζέψετε τα υλικά σας, ελευθερώστε  τη φαντασία σας και αυτοσχεδιάστε. Αφήστε τα παιδιά σας να πάρουν πρωτοβουλίες και μην προβληματίζεστε για το αν η φωτογραφία δεν κόπηκε «σωστά». Ξεκινήστε με αφορμή μια αγαπημένη σας καλοκαιρινή ανάμνηση, και φτιάξτε μια ιστορία, γράφοντας λίγα λόγια για το μέρος όπου ήσασταν ή για την διάθεση που είχατε εκείνη τη στιγμή.

Δεν χρειάζεται να φτιάξετε το «πιο όμορφο scrapbooking άλμπουμ του καλοκαιριού», απλά χαρείτε όσο περισσότερο μπορείτε την όλη δημιουργική διαδικασία και πειραματιστείτε με τις φόρμες και τα υλικά. Κάθε φορά που θα ανοίγετε το άλμπουμ, θα γεμίζετε με όμορφες αναμνήσεις και θα ξαναγυρνάτε σε αυτό το μοναδικό καλοκαίρι που ζήσατε! 

Μπορείτε να με βρείτε επίσης στον φυσικό μου χώρο, στο blog μου Mama Petounia, στο instagram μου @mamapetounia αλλά και στο facebook page μου Mama Petounia.