CELEBRITIES MEN’S POINT

Αν μισείτε το τρέξιμο αλλά δεν θέλετε να σταματήσετε, αυτό το απλό τρικ θα βοηθήσει


4 Νοεμβρίου 2021

Αν μισείτε το τρέξιμο αλλά δεν θέλετε να σταματήσετε, αυτό το απλό τρικ θα βοηθήσει

Ήρθε η ώρα να παραδεχτείτε ότι ο διάδρομος είναι ιδανικός μόνο όταν καταλήγει στο ψυγείο. 

Όταν βρίσκεται μπροστά σας και σας καλεί να ανεβείτε επάνω του για να λιώσετε από τον ιδρώτα, διανύοντας μερικά χιλιόμετρα τότε βρίσκετε ένα σωρό λόγους για να το αποφύγετε. Πόσο μάλλον, όταν προσπαθείτε να σηκωθείτε από τον καναπέ για να βγείτε έξω για τρέξιμο. 

Το κλειδί για να σταματήσετε να βρίσκετε τόσο βαρετή τη διαδικασία του να τρέχετε, κρύβεται σε ένα απλό ψυχολογικό κόλπο που είναι πανεύκολο να το εφαρμόσετε και ξεγελάει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Όταν η προσοχή σας αποσπάται ενώ τρέχετε, είναι πολύ πιθανό να βελτιώσετε σημαντικά τις αθλητικές σας επιδόσεις, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Human Kinetics Journal

Οι 12 συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν ηλικίας 18- 30 ετών και αυτό που ουσιαστικά μελετήθηκε κατά τη διάρκεια της, ήταν τα επίπεδα του οξυγόνου, η συχνότητα της αναπνοής τους, οι καρδιακοί τους παλμοί όσο έτρεχαν επάνω σε διάδρομο. Όπως διαπιστώθηκε, όταν η προσοχή των συμμετεχόντων έδειχνε να αποσπάται από εξωτερικά ερεθίσματα, είχαν πιο φυσιολογικές τιμές στο οξυγόνο τους και στους καρδιακούς παλμούς και καταπονούνταν λιγότερο συγκριτικά με όσους ήταν εντελώς προσηλωμένοι στο τρέξιμο

Αυτό που ουσιαστικά μεταμορφώνει στα μάτια σας τη διαδικασία, λέγεται «θετική απόσπαση» και μπορείτε να την εφαρμόσετε, όταν παράλληλα με το τρέξιμο, ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ή ένα ενδιαφέρον podcast, ακόμη και όταν απολαμβάνετε τους ήχους της φύσης. Τότε, η διαδικασία μοιάζει πολύ πιο ευχάριστη και σας δίνει πολλά περισσότερα κίνητρα για να τρέχετε και να απολαμβάνετε τα οφέλη. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.