REAL LIFE

Δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τα οικονομικά σου; Κι, όμως υπάρχει τρόπος να το σώσεις


JTeam

11 Ιουλίου 2023

Δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τα οικονομικά σου; Κι, όμως υπάρχει τρόπος να το σώσεις
pexels
Μην ξοδεύεις παραπάνω από το 60% του εισοδήματος

Δεν χρειάζεται να έρθει το τέλος του μήνα για να νιώσεις ότι δεν έχεις στον ήλιο μοίρα. Αν για μία ακόμη φορά ξέμεινες από χρήματα από τις πρώτες μέρες που πήρες τον μισθό σου, μάλλον δυσκολεύεσαι γενικά με τη διαχείρισή τους.

Αν έχεις δοκιμάσει πολλούς τρόπους αλλά κανείς δεν πιάνει, παρακάτω οι ειδικοί καταλήγουν πως υπάρχουν 4 κόλπα για να καταφέρεις επιτέλους να αποταμιεύεις και να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα χρήματά σου.

Θέσε στόχους

Το να θέτεις στόχους μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις προσηλωμένη. Αν δεν στοχεύσεις κάπου, θα είναι πολύ πιο πιθανό να ξοδεύεις τα χρήματα σου άσκοπα.

Μην ξοδεύεις παραπάνω από το 60% του εισοδήματος

Είναι ένας από τους βασικούς κανόνες. Ξοδεύεις λιγότερα απ' όσα εισπράττεις. Όσο δύσκολο και αν είναι, με την κατάλληλη θέληση υπάρχουν τρόποι για να προσαρμοστείς στις περιστάσεις και τις ανάγκες σου.

Κράτα αποταμιεύσεις για έκτακτες περιπτώσεις

Είναι βασικό κομμάτι, και η ζωή είναι απρόβλεπτη, επομένως η καλύτερη συμβουλή που μπορούν να σου δώσουν είναι το να αφήνεις κάθε μήνα, ένα ποσό από το εισόδημα σου στην άκρη. Έτσι, όταν θα σου τύχει κάποιο απρόοπτο γεγονός, δεν θα σε βγάλει εντελώς εκτός προγράμματος από τα οικονομικά σου.

Δημιούργησε διαφορετικούς λογαριασμούς για κάθε σκοπό

Είναι ένας καλύτερος τρόπος οργάνωσης, αλλά και συνειδητοποίησης των χρημάτων που φεύγουν. Για παράδειγμα μπορείς να έχεις έναν λογαριασμό αποκλειστικά για θέματα που αφορούν την υγεία σου, ή την στέγαση σου. Έτσι θα μπορείς να γνωρίζεις καλύτερα πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για το σπίτι σου, ή άλλα θέματα που σε απασχολούν.