REAL LIFE FAMILY MATTERS

Γιατί τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με γονείς που γυμνάζονται


1 Σεπτεμβρίου 2015

Working-out-together-1024x682kauet.jpg

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν αναπολούμε τη παιδική ηλικία νιώθουμε χαρά. Όλη αυτή η ενέργεια, η ελευθερία και η δίψα για μάθηση νέων πραγμάτων, είναι από τα καλύτερα πράγματα που χαρακτηρίζουν όλα τα παιδιά. Οι γονείς έχουν μια τεράστια επιρροή στο πώς τα μικρά βλέπουν τον κόσμο. Και επειδή, όλοι θέλουν το καλύτερο για την ψυχική και σωματική υγεία των μικρών τους, μπορούν να τα πετύχουν, όταν γυμνάζονται μαζί τους.

Καταρχήν, όσοι ασκούνται με τα μικρά σας, καθιστούν τη ζωή τους διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα. Οι περισσότεροι γονείς είναι απασχολημένοι με τη δουλειά και όταν φτάσουν στο σπίτι, απλά θέλουν να καθίσουν στον άνετο καναπέ τους και να παρακολουθήσουν τηλεόραση, ενώ τρώνε κάποιο σνακ. Όμως, οι γονείς που ασκούνται τακτικά, απολαμβάνουν πολλές δραστηριότητες στη φύση και όταν παίρνουν τα παιδιά τους μαζί, μόνο χαρά τους προσφέρουν. Επίσης, πολλά παιδιά στη σημερινή εποχή είναι κολλημένα στον υπολογιστή όλη τη μέρα και σπανίως βγαίνουν έξω να παίξουν. Ωστόσο, όταν οι γονείς έχουν τη συνήθεια να γυμνάζονται, είναι και πιο δραστήριοι, έτσι ώστε να τα πηγαίνουν για ποδήλατο, κολύμπι ή απλά στο πάρκο για να τρέξουν και να διασκεδάσουν.

Ας το παραδεχτούμε, τα παιδιά αγαπούν τις σοκολάτες και τα ζαχαρωτά, αλλά η κατανάλωση τους μόνο καλό δεν τους κάνει. Αυτή η συνήθεια εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά, που έχουν γονείς οι οποίοι καταναλώνουν ανθυγιεινές τροφές, καταλήγοντας όλοι με παραπάνω κιλά. Όμως, αν τα μικρά μεγαλώνουν με μια μητέρα και έναν πατέρα που ασκούνται και έχουν υγιεινές συνήθειες, θα τις αποκτήσουν και εκείνα στο μέλλον μαζί με ένα φυσιολογικό βάρος. Και εκτός από ένα υγιές βάρος, μπορούν να αναπτύξουν και μια εξαιρετική στάση σώματος και ισχυρές αρθρώσεις.

Εν κατακλείδι, μπορεί το κάθε παιδί να παίρνει διαφορετικά ερεθίσματα, ανάλογα με το περιβάλλον που μεγαλώνει. Όμως, όταν πρόκειται για την γενική υγεία και το ψυχικό σθένος, αυτά αποκτούνται, όταν το οικογενειακό περιβάλλον έχει υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, συνδυάζοντας  τη σωστή διατροφή με την άσκηση.