REAL LIFE FAMILY MATTERS

Γυμναστείτε με τα παιδιά σας


4MOMS

31 Μαΐου 2017

img-7921-960x500-1.jpg

Αυτή την κουβέντα κάναμε με την δασκάλα γιόγκα και με ειδικότητα την παιδική γιόγκα Αριάδνη Οικονομίδη.

Δείτε τι μας είπε:

Πολλοί φαντάζονται τη γυμναστική σαν ακόμη μία υποχρέωση που πρέπει να χωρέσουν σε μια αφάνταστα πιεστική μέρα όσο τα παιδιά είναι με τον άλλο γονέα ή εκτός σπιτιού, σε δικές τους δραστηριότητες. Από την άλλη, μπορεί η φυσική ενέργεια των παιδιών να τα κάνει να φαίνονται δραστήρια στην καθημερινότητά τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κινούνται με τρόπο που να δυναμώνει σωστά την καρδιά, τους μύες και τους πνεύμονές τους ή να ενισχύει την ψυχοκινητική τους ανάπτυξη. Πώς όμως να τα πείσετε ότι το να συνηθίσουν στη γυμναστική είναι ιδανικό, δίνοντας ταυτόχρονα το παράδειγμα; Απλό: κάντε family yoga όλοι μαζί.

Οι οικογένειες που ασκούνται μαζί, δεν απολαμβάνουν μόνο τα οφέλη στην υγεία τους, αλλά δυναμώνουν και βαθαίνουν τους μεταξύ τους συναισθηματικούς δεσμούς, σύμφωνα με ειδικούς. Η τακτική γυμναστική αυξάνει την αυτοπεποίθηση του ασκούμενου και μειώνει δραστικά το άγχος, άρα, όπως είναι φυσικό, μια τόσο θετική και ωφέλιμη εμπειρία επηρεάζει και τη σχέση μεταξύ των ασκούμενων.

Τα παιδιά βρίσκουν κοινό έδαφος με τους γονείς και έρχονται πιο κοντά σε αυτούς, ενώ ο κοινός στόχος των ασκήσεων τα κάνει να αισθάνονται πολύτιμο μέλος της οικογενειακής μονάδας (κάτι που η καθημερινότητα σπανίως τους δίνει την ευκαιρία να βιώσουν) και τους διδάσκει την αίσθηση της ευθύνης, χωρίς το άγχος ενδεχόμενων επιπτώσεων. Από την άλλη, οι γονείς μπορούν να περάσουν ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά τους χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από ηλεκτρονικές συσκευές ή άλλες υποχρεώσεις, παρατηρώντας το πώς αντιδρούν σε ένα περιβάλλον όπου τους δίνονται στόχοι και εργαλεία για να τους φτάσουν.

Και αυτό το δέσιμο γίνεται με τις ιδανικότερες των συνθηκών: η yoga είναι πάνω από όλα ένας τρόπος ζωής, μια προσπάθεια να επέλθει ηρεμία και αρμονία στο μυαλό και το πνεύμα των συμμετεχόντων. Η family yoga, μάλιστα, είναι ένας ιδανικός συνδυασμός άσκησης, διαλογισμού και παιχνιδιού – έχει κάτι για όλες τις ηλικίες. Μια οικογένεια που έχει την εμπειρία της yoga, προσεγγίζει όλα της τα προβλήματα με πιο λειτουργικό τρόπο, ενώ φυσικά οι θετικές αναμνήσεις των μαθημάτων βοηθούν στο να μειωθούν εξαρχής οι εντάσεις. Πόσες φορές μαζεύεται ολόκληρη η οικογένεια σε ένα χώρο και έχει μια ουσιαστική εμπειρία, χωρίς να απομονώνονται όλοι στο δωμάτιό τους; Είναι στο χέρι σας να ανασχηματίσετε το κλίμα στην οικογένειά σας και μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστικό, ωφέλιμο και ήρεμο όσο ένα μάθημα yoga.

Αριάδνη Οικονομίδη, Yoga Instructor και Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Πηγή: 4moms

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

6 deco trends για το παιδικό δωμάτιο

Παιδικά δωμάτια με μποέμικο χαρακτήρα

Ιδιαίτερα αγορίστικα παιδικά δωμάτια για να πάρετε έμπνευση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα