REAL LIFE TODAY I LOVE

Μερικές φορές μας κάνει καλό να έχουμε έλεγχο


Τζένη Μπαλατσινού

9 Μαΐου 2017

take-control.jpg

Καθημερινά, παίρνουμε εκατοντάδες μικρές αποφάσεις και το αποτέλεσμα αυτών είναι είτε θετικό, είτε αρνητικό, είτε ακόμα και ουδέτερο - ούτε κλαίει, ούτε γελάει, που έλεγαν και οι παλιοί. Όσες περισσότερες θετικές αποφάσεις παίρνουμε τόσο το καλύτερο. Και οι αποφάσεις αυτές δεν χρειάζεται να είναι κάτι γιγαντιαίο. Το πλύσιμο των δοντιών πριν πέσουμε για ύπνο, που λέω και στο γιο μου, τα υγιεινά γεύματα και η τακτική άσκηση, μας κάνουν όλους να νιώθουμε καλά και μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους μας.

Το ξέρω πως μία πιο υγιεινή επιλογή, μπορεί να μας φαίνεται πιο δύσκολη - για παράδειγμα, όλες μας θέλουμε να πάρουμε ένα παγωτό με τρεις μπάλες, αντί για ένα γιαούρτι με φρούτα, ή προτιμάμε να κάτσουμε και να δούμε με τις ώρες το Big Little Lies αντί να πάμε για τρέξιμο - ωστόσο η ανταμοιβή μας είναι μεγάλη. Μαθαίνοντας να έχουμε τον έλεγχο σε κάποια πράγματα, θα είμαστε σε θέση να παίρνουμε περισσότερες θετικές αποφάσεις και η θετική σκέψη και συμπεριφορά θα γίνει η δεύτερή μας φύση. Τι έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, από εδώ και πέρα; Να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο μας ώστε να γίνουμε καλύτερες στα πράγματα τα οποία μπορούμε να ελέγχουμε. Η καλύτερη ζωή σας περιμένει!

1. Τον ύπνο

Ο ύπνος είναι σημαντικός για τη συγκέντρωση, τη δουλειά, το διάβασμα, ακόμα και για την όρεξή μας (τι κρατάει ύπο έλεγχο). Για να μπορέσετε να κοιμάστε σωστά, πρέπει να μπείτε σε μία ρουτίνα. Κοιμηθείτε νωρίς και η ανατολή του ήλιου θα σας ανταμείψει, πιστέψτε με.

2. Τη σωματική και νοητική άσκηση

Θα παρατηρήσετε πως όταν αθλείστε είναι μία καταπληκτική ευκαιρία να ακούσετε τη μουσική που θέλετε και να αδειάσετε το μυαλό σας. Δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο, μπορείτε απλά να πάτε για περπάτημα ή τρέξιμο. 20 λεπτά την ημέρα αρκούν. Πιστέψτε με. Βάζοντας την κίνηση στη ζωή μας γινόμαστε περισσότερο δημιουργικές και μαθαίνουμε να συγκεντρωνόμαστε. Ένας ακόμα υπέροχος τρόπος να γυμνάσουμε το μυαλό μας είναι το σταυρόλεξο, το Sudoku, το να φτιάχνουμε παζλ ή ακόμα και να ζωγραφίζουμε, τη λεγόμενη art therapy! Όλα αυτά είναι κάτι σαν διαλογισμός.

3. Το βάρος μας

Αρκούν δύο λεπτά για να πάρουμε τον έλεγχο του βάρους μας και να μην αφήσουμε τη ζυγαριά να παίζει με τα νεύρα και την υπομονή μας. Το μυστικό εδώ είναι το Top Diet της Power Health, το οποίο όχι απλά μας φέρνει πιο κοντά στα επιθυμητά κιλά που θέλουμε να έχουμε, αλλά βάζει ένα λιθαράκι για μία θετική αλλαγή στη ζωή μας.

Πώς λειτουργεί; Βασίζεται στην μέθοδο της υποκατάστασης γευμάτων, που αποδεδειγμένα συμβάλλει στην απώλεια κιλών στο πλαίσιο της ισορροπημένης διατροφής. Πρόκειται για ένα πλήρες και απόλυτα ισορροπημένο γεύμα, με υψηλή περιεκτικότησα σε πρωτεϊνη, όπου δημιουργεί αίσθημα κορεσμού και έτσι δεν πεινάμε. Επίσης, είναι χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά, έχει 235 ώς 275 θερμίδες και μπορείτε να το απολαύσετε με γάλα ή γιαούρτι. Εμένα μου αρέσει να το συνδυάζω με γιαούρτι και συγκεκριμένα δοκίμασα τη γεύση βανίλια (τη σοκολάτα θα την αφήσω για την επόμενη φορά σίγουρα), που μου θύμισε κρέμα patisserie - ικανοποίησε, δηλαδή, και την ανάγκη που νιώθω για γλυκό ως ταγμένη sweetooth!

4. Την αναπνοή

Οι περισσότεροι από εμάς ούτε που σκεφτόμαστε τον τρόπο που αναπνέουμε. Η αναπνοή ωστόσο είναι σημαντική, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η συγκέντρωση σε αυτό. Πάρτε δύο λεπτά και παρατηρήστε τα πλευρά σας να ανοίγουν κάθως εισπνέετε, το πόσο μαλακώνει το σώμα σας καθώς εκπνέετε. Τι απολαμβάνετε περισσότερο και τι σας αγχωνει; Το να συγκεντρωνόμαστε στην αναπνοή μας είναι ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώσουμε και να μην παρασυρόμαστε από τις σκέψεις μας.

5. Την ευγνωμοσύνη

Αν μάθουμε να εξασκούμε την ευγνωμοσύνη μας σε καθημερινή βάση, η χαρά που θα νιώθουμε, αλλά και η δημιουργικότητα θα αυξηθούν. Η ευγνωμοσύνη μας κάνει να συγκεντρωνόμαστε στην ελπίδα, να παραμένουμε αισιόδοξοι και να έχουμε έμπνευση. Κάθε πρωί σκεφτείτε τι σας κάνει χαρούμενες και δηλώστε ευγνωμοσύνη γι αυτό.