REAL LIFE TRUE STORIES

Τα 5 πιο iconic κραγιόν στην ιστορία του κινηματογράφου


Εύα Κονδύλη

29 Ιουλίου 2021

Τα 5 πιο iconic κραγιόν στην ιστορία του κινηματογράφου
Η 29η Ιουλίου είναι η Ημέρα Κραγιόν, και προς τιμήν των χρωμάτων που αγαπάμε στα χείλη, συγκεντρώσαμε αυτή τη συλλογή με τις πιο εμβληματικές στιγμές κραγιόν από ταινίες, από το 1960 έως σήμερα.

Δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς τα αγαπημένα μας κραγιόν, γι' αυτό είναι απολύτως λογικό να υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αφιερωμένη σε αυτά!

Η 29η Ιουλίου είναι η Ημέρα Κραγιόν, και προς τιμήν των χρωμάτων που αγαπάμε στα χείλη, συγκεντρώσαμε μια συλλογή με τις πιο εμβληματικές στιγμές κραγιόν από ταινίες, από το 1960 έως σήμερα.

1. Breakfast at Tiffanys, Audrey Hepburn

Η Holly Golightly, (την οποία υποδύεται η Audrey Hepburn), θα είναι πάντα μία από τις πιο αγαπημένες μας κυρίες σε ταινία. Ένα αναμφισβήτητα άγριο πλάσμα, που ακολουθούμε μέσα από τα πολλά ρομάντζα της. Αλλά το μόνο πράγμα που παραμένει σταθερό; Τα εκπληκτικά ροδακινί χείλη της, που είναι τόσο φρέσκα και απολαυστικά όσο κι εκείνη!

2. BUtterfield 8, Elizabeth Taylor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by George Hahn (@georgehahn)

Η Elizabeth Taylor κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ για τον ρόλο της ως συνοδός πολυτελείας, Gloria Wandrous, στην ταινία βασισμένη στο βιβλίο του John O'Hara το 1934. Σε μία από τις πρώτες σκηνές, η Wandrous γράφει «No Sale» με το χαρακτηριστικό ροζ κραγιόν της στον καθρέφτη του μπουντουάρ, προτού φύγει από το σπίτι που πέρασε το προηγούμενο βράδυ.

3. Gentlemen Prefer Blondes, Marilyn Monroe

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Film4 (@film4)

Η ταινία αυτή περιλαμβάνει τη Marilyn Monroe στα καλύτερά της! Το φόρεμα, η αυτοπεποίθηση, το ξανθό μαλλί και - ασφαλώς - το τέλειο κόκκινο κραγιόν, με το οποίο δεν συνδέθηκε περισσότερο καμία άλλη γυναίκα στον κόσμο!

4. Pulp Fiction, Uma Thurman

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλον χαρακτήρα, που να έχει κάνει τόσο απίστευτη είσοδο σε μια ταινία, όπως η Uma Thurman ως Mia Wallace στο κλασικό «Pulp Fiction». 

Αυτή η στιγμή ήταν τόσο τεράστια για εκείνη που προκάλεσε επίσης το κραγιόν και το βερνίκι νυχιών της να ξεσηκώσει μια vampy τάση στα χείλη και νύχια που κυριολεκτικά κυριάρχησε το 1994.

5. The Rocky Horror Picture Show

Όταν μιλάμε για iconic στιγμές κραγιόν, αυτή είναι σίγουρα μία! Τα σαγηνευτικά κόκκινα χείλη που βλέπετε να τραγουδούν στις πρώτες σκηνές ανήκουν στην ηθοποιό Patricia Quinn, η οποία υποδύεται την Magenta στην ταινία. 

Η εισαγωγή όμως δεν είναι η μοναδική iconic στιγμή στην ταινία: Μπορείτε επίσης να θυμηθείτε το αξέχαστο βαθύ κόκκινο χρώμα των χειλιών που φορούσε ο Tim Curry ως Dr. Frank N. Furter.

Πηγή cover: Instagram

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr