REAL LIFE TRUE STORIES

«Lost girls»: Πώς μία μητέρα που έψαχνε την κόρη της έφερε στο φως μία σειρά από δολοφονίες


Σύρμα Κιουπελόγλου

11 Αυγούστου 2021

Lost girls
Σίγουρα υπάρχουν μέρες που απλά θέλεις να δεις κάτι οικείο και γνώριμο και τότε απλά θα βάλεις πάλι τα «Τα φιλαράκια». Υπάρχουν όμως και εκείνες οι μέρες που θέλεις να δεις την αδρεναλίνη σου να ανεβαίνει ή που ψάχνεις κάτι πιο σκοτεινό. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και η ταινία «Lost girls». 

Σίγουρα υπάρχουν μέρες που απλά θέλεις να δεις κάτι οικείο και γνώριμο και τότε απλά θα βάλεις πάλι τα «Τα φιλαράκια». Υπάρχουν όμως και εκείνες οι μέρες που θέλεις να δεις την αδρεναλίνη σου να ανεβαίνει ή που ψάχνεις κάτι πιο σκοτεινό. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και η ταινία «Lost girls»

Το αστυνομικό αυτό θρίλερ βασίζεται σε μία αληθινή ιστορία, ακόμα πιο δραματική από αυτήν της μεγάλης οθόνης. Μία μητέρα που χάνει την κόρη της αποφασίζει να μην τα παρατήσει μέχρι να βρει τους ενόχους. Η προσπάθεια της αυτή, φέρνει στο φως μία σειρά από ανεξιχνίαστες δολοφονίες. Τότε οι Αρχές καλούνται να απαντήσουν στο αν τελικά συνδέονται μεταξύ τους αυτές οι υποθέσεις ή είναι όλα μία σατανική σύμπτωση. 

Τι συνέβη στην πραγματικότητα; Απαντήθηκε ποτέ αυτό το ερώτημα; Πάμε να δούμε όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. 

Η Shannan Gilbert ζούσε και δούλευε ως εργάτρια του σεξ στο Long Island. Τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου 2010 είχε επισκεφθεί ένα νέο πελάτη στην περιοχή του Oak Beach, μίας κλειστής και πολυτελής κοινότητας. Η ίδια πήγε στο ραντεβού με σκοπό να αγοράσει με τα χρήματα αυτά ένα δώρο για τα γενέθλια της μητέρας της, Mari, εκείνη όμως είχε ένα άσχημο προαίσθημα εκείνο το βράδυ και προσπάθησε να την πείσει να μην πάει. 

jenny.gr

Στις 4:51 πμ, το 911 λαμβάνει μία κλήση έκτακτης ανάγκης από τη Shannan. Σε αυτή, ουρλιάζει «Προσπαθούν να με σκοτώσουν» και το κλείνει. Οι χειριστές προσπαθούν να εντοπίσουν την τοποθεσία της. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το κορίτσι τρέχει σε δύο γειτονικά σπίτια, χτυπάει την πόρτα και τους ζητάει να καλέσουν την αστυνομία. Εκείνοι το κάνουν. Ένας άλλος γείτονας καταθέτει ότι είδε τη Shannan να βγαίνει από το σπίτι του πελάτη της, Joseph Brewer, και να τρέχει προς μία βαλτώδη περιοχή. 

Ο Brewer δήλωσε ότι η Shannan ήταν «ανεξήγητα αναστατωμένη» εκείνο το βράδυ και ότι είχε επιστρατεύσει τον οδηγό της, Michael Pak, να έρθει να την πάρει. Μετά την κλήση στο 911, σύμφωνα με το Rolling Stone, φέρεται να τράπηκε σε φυγή τόσο από τον Brewer όσο και από τον Pak και τότε ήταν που οι γείτονες την είδαν και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Δύο ημέρες αργότερα, η Mari έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Dr Peter Hackett, πρώην χειρουργό που ζούσε κοντά στον Brewer στο Oak Beach. Σύμφωνα με τη Mari, ο Hackett της είπε: «Διατηρώ ένα σπίτι για ιδιότροπα κορίτσια και η Shannan είναι υπό τη φροντίδα μου». Ο ίδιος στη συνέχεια αρνήθηκε ότι την είχε καλέσει, αλλά όταν τα τηλεφωνικά αρχεία απέδειξαν το αντίθετο, παραδέχτηκε τις κλήσεις, αλλά αρνήθηκε ότι είχε συναντήσει ποτέ την Shannan.

jenny.gr

Στις 11 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους και ενώ η αστυνομία έψαχνε να βρει τη Shannan Gilbert, ανακάλυψε το πτώμα μίας άλλης γυναίκας, της Melissa Barthelemy, που ήταν επίσης εργάτρια του σεξ και είχε εξαφανιστεί το 2007.

Δύο ημέρες αργότερα, σύμφωνα με το NBC New York, η αστυνομία ανακάλυψε τα λείψανα τριών άλλων αγνοουμένων γυναικών: της Megan Waterman, της Amber Lynn Costello και της Maureen Brainard-Barnes. Εκτός από το ότι τα τέσσερα πτώματα βρέθηκαν όλα σε απόσταση 500 μέτρων το ένα από το άλλο, τα θύματα ήταν επίσης όλα γύρω στα 20 και όλα εργάτριες του σεξ.

Τέσσερις μήνες μετά την ανακάλυψη του πρώτου πτώματος, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το μερικώς διαμελισμένο σώμα της Jessica Taylor, επίσης εργάτριας του σεξ, τα πτώματα δύο γυναικών αγνώστων στοιχείων, ενός άνδρα Ασιατικής καταγωγής και επίσης αγνώστου ταυτότητας και ένα νεκρό μωρό κοριτσάκι. 

jenny.gr

Όλα τα πτώματα βρέθηκαν στο εύρος μίας περιοχής 11 χιλιομέτρων, στην παραλία Gilgo, ένα ανεπτυγμένο παράκτιο πάρκο κατά μήκος της νότιας ακτής του Long Island. Εκείνη την εποχή, η αστυνομία πίστευε ότι οι θάνατοι ήταν έργο ενός κατά συρροή δολοφόνου, αλλά δεν πίστευε ότι ο θάνατος της Shannan είχε κάποια σχέση. Ο μέχρι σήμερα άγνωστος δολοφόνος έγινε γνωστός ως «Long Island serial killer».

Στις 13 Δεκεμβρίου 2011, οι Αρχές βρήκαν τελικά τα λείψανα της Shannan σε μια βαλτώδη περιοχή στο Oak Beach, κοντά στο σημείο όπου είχαν βρεθεί το κινητό της τηλέφωνο και άλλα προσωπικά της αντικείμενα μια εβδομάδα νωρίτερα.

jenny.gr

«Λένε ότι τώρα αναπαύθηκε, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν θα ηρεμήσει μέχρι να ολοκληρώσω τον αγώνα και να της αποδώσω δικαιοσύνη», είπε η Mari στην κηδεία της κόρης της. Δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή της, η αιτία θανάτου της Shannan χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «απροσδιόριστη», προς απογοήτευση της οικογένειάς της, ιδιαίτερα της Mari. Ωστόσο, το αστυνομικό τμήμα δήλωσε ότι οι ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών θα συνεχίσουν να ερευνούν το θάνατο της.

Το Δεκέμβριο του 2012 η οικογένεια Gilbert κατέθεσε μία αδικαιολόγητη αγωγή θανάτου κατά του Dr Peter Hackett. Η αγωγή ισχυριζόταν ότι πήρε την Shannan στο σπίτι του και την ηρέμησε με ναρκωτικά που διευκόλυναν τον θάνατό της.

Μετά τον χαρακτηρισμό της αιτίας θανάτου της κόρης τους ως «απροσδιότιστης», οι Gilberts προσέλαβαν τον ιατροδικαστή Michael Baden για να πραγματοποιήσει μια ανεξάρτητη εξέταση. Σε συνέντευξη Τύπου τον Φεβρουάριο του 2016, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έκθεσης, η οποία ανέφερε ότι δεν υπήρχε ένδειξη ότι το κορίτσι πέθανε από πνιγμό, όπως φέρεται να είχε υποψιαστεί η αστυνομία. Αντίθετα, διαπιστώθηκε ότι η Shannan είχε υποστεί τραύματα που έμοιαζαν με αυτά της ανθρωποκτονίας από στραγγαλισμό. Έχοντας τα νέα δεδομένα η οικογένεια κάλεσε το αστυνομικό τμήμα να διερευνήσει εκ νέου την υπόθεση.

jenny.gr

Στις 23 Ιουλίου 2016 όμως ένα αναπάντεχο γεγονός χτυπάει ξανά την πόρτα των Gilberts. Το πτώμα της Mari βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα της μικρότερης κόρης της Sarra στο Ellenville της Νέας Υόρκης. Η New York Post ανέφερε ότι η αστυνομία κλήθηκε στο διαμέρισμα από την άλλη κόρη της, τη Sherre Gilbert, η οποία ανησύχησε για τη σωματική ακεραιότητα της μητέρα της. Η αστυνομία βρήκε τη Mari νεκρή και τη Sarra καλυμμένη με αίματα. Σύντομα, διαπιστώθηκε ότι εκείνη είχε μαχαιρώσει τη μητέρα της μέχρι θανάτου με κουζινομάχαιρο, κατά τη διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου. Κατηγορήθηκε για φόνο δεύτερου βαθμού και εγκληματική κατοχή όπλου τέταρτου βαθμού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι η Sarra άκουγε φωνές πριν από τη δολοφονία και ότι είχε σταματήσει να παίρνει τα συνταγογραφούμενα χάπια της για τη σχιζοφρένεια. Η ήδη επιβαρυμένη ψυχική της κατάσταση χειροτέρευσε μετά τη δολοφονία της αδελφής της και την οδήγησε σε αυτήν την πράξη. Καταδικάστηκε για τη δολοφονία της μητέρας της σε 25 χρόνια φυλάκιση, που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο από τον νόμο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την Daily Freeman, ο δικαστής Donald Williams είπε ότι ήταν σαφές ότι η δολοφονία «δεν ήταν μόνο σκόπιμη, αλλά εκ προμελέτης και προγραμματισμένη».

jenny.gr

Τον Ιανουάριο του 2020, ένα νέο στοιχείο για τις δολοφονίες της παραλία Gilgo είδε το φως της δημοσιότητας. Η αστυνομία της κομητείας Suffolk αποκάλυψε μια φωτογραφία μιας μαύρης δερμάτινης ζώνης με ανάγλυφα είτε τα γράμματα WH είτε τα γράμματα HM, ανάλογα με τον τρόπο που κρατείται η ζώνη. Σύμφωνα με δήλωσή τους, πιστεύεται ότι η ζώνη ανήκει στον δολοφόνο, αλλά δεν δόθηκε καμία παραπάνω πληροφορία ή εξήγηση. Η ζώνη δεν ήταν νέο στοιχείο, αλλά κυκλοφόρησε στο κοινό για πρώτη φορά.

Με αυτήν την αφορμή οι Αρχές επανέλαβαν ότι ο θάνατος της Shannan δεν πιστεύεται ότι συνδέεται με τους άλλους θανάτους, επειδή δεν ταιριάζει με το μοτίβο των ανθρωποκτονιών στην παραλία Gilgo. Προέτρεψαν επίσης το κοινό να παρουσιάσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους φόνους ή τη ζώνη, και όταν ρωτήθηκαν γιατί δημοσίευσαν μετά από τόσο καιρό την φωτογραφία του στοιχείου, σημείωσαν αόριστα ότι τότε ήταν η ώρα να δοθούν αυτές οι πληροφορίες.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Κομητείας Suffolk δημιούργησε μάλιστα τον ιστότοπο gilgonews.com για να μοιραστεί ενημερώσεις σχετικά με την υπόθεση και να συλλέξει πληροφορίες από το κοινό. Και οι δύο υποθέσεις παραμένουν ακόμα ανεξιχνίαστες. 
 

Πηγή φωτογραφιών: imdb, instagram strangebeautypodcast

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr