REAL LIFE TRUE STORIES

Αυτό είναι το πιο αηδιαστικό επάγγελμα στην ιστορία


JTeam

25 Μαΐου 2023

Αυτό είναι το πιο αηδιαστικό επάγγελμα στην ιστορία
Unsplash
Υπάρχουν και χειρότερα από τη βαρετή δουλειά γραφείου σου

Εκατομμύρια εργαζόμενοι εκεί έξω, ασχολούνται με βαρετά επαγγέλματα, επαγγέλματα που δεν πληρώνουν καλά ή δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες. Άλλοι, κάνουν κάτι πιο fun. Κι όμως, ακόμη και τα χειρότερα του σήμερα, δεν συγκρίνονται με τα μέτρια του παρελθόντος. Λίγο η έλλειψη της τεχνολογίας, λίγο οι ανάγκες των ανθρώπων που ήταν ταυτόχρονα ίδιες και διαφορετικές - οι εργαζόμενοι καλούνταν να αναλάβουν όχι και τόσο ευχάριστα καθήκοντα.

Έτσι, παρακάτω θα δούμε το πιο αηδιαστικό επάγγελμα της ιστορίας.

Το επάγγελμα του gong farmer μας φαίνεται παντελώς ξένο, κι όχι επειδή είναι στα αγγλικά. Κι η λέξη gong δεν έχει καμία σχέση με το όργανο που χτυπούσε ο Μου-σου στη Μουλάν. Στην πραγματικότητα, προέρχεται από το gan, που σημαίνει «χρησιμοποιώ την τουαλέτα». Πίσω στη μεσαιωνική Ευρώπη, όταν δεν υπήρχαν συστήματα αποχέτευσης, κάποιος έπρεπε να καθαρίζει. Κι οι συγκεκριμένοι καθαριστές, καταλαβαίνεις πολύ καλά τι έκαναν.

Εργάζονταν σε ομάδες, τις βραδινές ώρες που όλοι κοιμούνταν. Με φτυάρια, απομάκρυναν τις ακαθαρσίες, και μπορούμε να συμφωνήσουμε πως το χειρότερο κομμάτι, ήταν αυτό του φτυαρίσματος. Ωστόσο, έβρισκαν και μερικά πράγματα αξίας, όπως κοσμήματα, τα οποία είχαν πεταχτεί τυχαία – ελάχιστη ανταμοιβή, αν μας ρωτάς.

Σκέψου το παραπάνω, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις για τη βαρετή δουλειά γραφείου σου.