REAL LIFE WHO

Τα μαγικά οφέλη της αποτυχίας: 5+1 ιστορίες διασήμων που οι δυσκολίες τους οδήγησαν στη μεγάλη δόξα


The Jennettes

10 Αυγούστου 2021

Τα μαγικά οφέλη της αποτυχίας: 5+1 ιστορίες διασήμων που οι δυσκολίες τους οδήγησαν στη μεγάλη δόξα

Vincent Van Gogh, Oprah Winfrey, J. K. Rowling. Αυτά είναι μερικά από τα ονόματα, που πριν αποκτήσουν μεγάλη φήμη, συνάντησαν μεγάλες αποτυχίες και εμπόδια στη ζωή τους. Κανείς δεν θα πίστευε ότι μπόρεσαν και έγιναν τόσο δημοφιλείς, μαθαίνοντας τις ιστορίες αποτυχίας τους. Όμως, αυτές οι ιστορίες λειτούργησαν ως κίνητρο για να ανέβουν ψηλά. 

Οι παρακάτω διάσημοι όπως φαίνεται, είχαν πολύ μεγάλη θέληση να τα καταφέρουν και δεν παραιτήθηκαν ποτέ παρά τα μεγάλα τείχη, που υψώνονταν μπροστά τους. Οι άνθρωποι, που τα καταφέρνουν έπειτα από επαναλαμβανόμενες πτώσεις και αποτυχίες, θεωρείται ότι υπομένουν καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής.

Όσα άτομα έχουν γευτεί την αποτυχία, αναγκαστικά προσαρμόζονται σε νέες συνθήκες, κάνουν βήματα μετεξέλιξης και ουσιώδους αλλαγής. Οι ψυχολόγοι επιμένουν πως δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τα μαγικά οφέλη μιας αποτυχίας.

Έρευνες δείχνουν άλλωστε, πως μια αστοχία ωθεί τον εγκέφαλο προς την εξερεύνηση μιας αληθινής επιβράβευσης, που ενεργοποιεί τα δημιουργικότερα τμήματα του εγκεφάλου. 

Στη gallery που ακολουθεί, μπορείτε να μάθετε τις αποτυχημένες ιστορίες 6 σημαντικών προσώπων, λίγο πριν γίνουν διάσημοι.