Normcore boyfriend: Ο ιδανικός σύντροφος σήμερα είναι χαμηλών τόνων και χωρίς social media
Εύα Κονδύλη
29 Αυγούστου 2021
Τη σημερινή εποχή, όλες - σχεδόν - γνωρίζουμε έναν συγκεκριμένο τύπο αγοριού: Τον cool, εκείνον που έχει χιλιάδες followers στο Instagram και στο Tik Tok και εκείνον που δεν ξεκολλάει το χέρι του από το κινητό.
Και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αυτό δεν είναι ένα άρθρο για να κατακρίνουμε όσα κάνουν κάποιον ευτυχισμένο, αλλά για να σχολιάσουμε την άνοδο ενός νέου τύπου αγοριού, όπως έχει γίνει αισθητή στον κόσμο του διαδικτύου, άκρως αντίθετο από αυτόν που μόλις αναφέραμε: Το normcore αγόρι!
Ας ξεκινήσουμε με τη σημασία της λέξης: Ο όρος normcore σχετίζεται με μια κουλτούρα στην οποία προτιμάται οτιδήποτε απλό, συνηθισμένο, και μη trendy. Απομακρύνεται από το στημένο coolness και ενθαρρύνει τη μοναδικότητα του ατόμου.
Η άνοδος του Normcore συντρόφου με τη βοήθεια της Bella Hadid
Τον περασμένο μήνα, η Bella Hadid αποκάλυψε τον νέο της σύντροφο, Marc Kalman, με ένα post στο Instagram, ενώ οι φήμες τους θέλουν να είναι μαζί για περισσότερο από ένα χρόνο. Το Instagram του Marc είναι ιδιωτικό και γνωρίζουμε πολύ λίγα για αυτόν, με βασικότερο το ότι εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής για projects του Travis Scott.
@modelsstylex/Instagram
Μετά την τελευταία και άκρως διάσημη σχέση της Bella με τον The Weeknd, το να την βλέπεις να είναι ευτυχισμένη με το νέο της, εξαιρετικά χαμηλών τόνων, αμόρε, δίνει την αίσθηση της σταδιακής κατάργησης του θεσμού των power couple (δηλαδή, διάσημων ζευγαριών με βαρύ αντίκτυπο στα social media, που αποτελούν πρότυπο για τα άλλα ζευγάρια - πχ Beyonce και Jay Z).
Ενώ δεν είναι ασυνήθιστο οι celebrities να έχουν σχέσεις και να παντρεύονται μη διάσημους ανθρώπους, όλο και περισσότερα it-girls της εποχής μας επιλέγουν συντρόφους off the grind, χωρίς δηλαδή κανένα ή σχεδόν κανένα αποτύπωμα στους celeb κύκλους και τα social media.
Αυτή η αλλαγή μοιάζει σαν ένα είδος εξέγερσης ενάντια στις σημερινές σχέσεις που ευδοκιμούν στα κοινωνικά δίκτυα και ενδεχομένως να σηματοδοτεί μια στροφή σε πιο απλές, ιδιωτικές εποχές, όπου ο έρωτας ενός ζευγαριού λάμβανε χώρα κατά κύριο λόγο στην πραγματική ζωή και όχι στις βιτρίνες των ψηφιακών πλατφορμών.
Πώς η μηδενική παρουσία στα social media έγινε το πιο περιζήτητο χαρακτηριστικό σε έναν σύντροφο;
Η ψυχοθεραπεύτρια Rachel Wright από τη Νέα Υόρκη, λέει στο i-D ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στον αντίκτυπο που είχαν τα social media σε όλες τις σχέσεις μας - ρομαντικές ή όχι.
«Όταν εξετάζουμε τα προβλήματα σχέσεων που προέρχονται από τη βαριά χρήση των κοινωνικών μέσων, έχω δει τα πάντα, από μεγάλες ειδήσεις που κοινοποιούνται πρώτα στο διαδίκτυο, μέχρι κάποιον που στεναχωριέται επειδή δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες χωρίς τη συναίνεσή του», εξηγεί.
Αναφέρει επίσης ότι η πανδημία παίζει κι εδώ κάποιον ρόλο. «Δεν νομίζω ότι θα σταματήσουμε ποτέ να έχουμε power couples, αλλά πιστεύω ότι ένα από τα αποτελέσματα του Covid ήταν οι βαθιές προσωπικές σκέψεις (που κάναμε) για το πώς περνάμε το χρόνο μας και για τις σχέσεις στη ζωή μας», λέει.
Η ζήλεια είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό που ενισχύουν τα social media και - λίγο ή πολύ - όλες το έχουμε νιώσει. «Γιατί δεν μου στέλνει αφού είναι ενεργός;», «τι κάνει τώρα;», «με ποια να μιλάει;», είναι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μας, επειδή ακριβώς με τα κοινωνικά μέσα υποβαθμίζουν την ουσιαστική επαφή που απαιτείται για την ύπαρξη εμπιστοσύνης.
Πάντως, όσο κι αν το ίντερνετ ψάχνει να βρει έναν σύντροφο χωρίς ψηφιακό αποτύπωμα, η αλήθεια είναι ότι τα κοινωνικά μέσα δεν πάνε πουθενά. Αντιθέτως, όσο πάνε και πληθαίνουν.
Είναι ακόμη αμφίβολο το πώς ένας normcore σύντροφος μπορεί μαγικά να λύσει όλα τα προβλήματα και τις ανασφάλειες σε μια σχέση και ίσως αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να μάθουμε να πλοηγούμε οι ίδιοι τη σχέση μας εκεί που θέλουμε, ώστε να γίνουμε ένα «power couple». Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
Πηγή cover: Splash News
Δείτε ακόμη: Ένα ζευγάρι αναδημιούργησε κλασικούς πίνακες ζωγραφικής μέσα στην καραντίνα
Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits