REAL LIFE WHO

Μια TikToker περιγράφει τι κάνει στα meetings για να την παίρνουν σοβαρά οι άνδρες: «Δεν χαμογελάω»


JTeam

10 Οκτωβρίου 2022

Μια TikToker περιγράφει τι κάνει στα meetings για να την παίρνουν σοβαρά οι άνδρες: «Δεν χαμογελάω»
Image Credits: kaytuc
Οι πιο άβολες αλήθειες γύρω από την εργασιακή τοξικότητα στο παρακάτω video

Οι γυναίκες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το μισθολογικό χάσμα στη δουλειά τους. Η υποτίμηση είναι το κυριότερο πρόβλημα, σύμφωνα με έρευνα.

Η 30χρονη TikToker, Katie Tucci, το περιγράφει καλύτερα σε ένα video που μιλάει για όλες τις συμπεριφορές που αποφεύγει στα meetings προκειμένου να τη σέβονται οι άνδρες συνάδελφοί της. Το video έχει γίνει viral και περιγράφει τις συνθήκες που γεννούν την τοξικότητα στο εργασιακό περιβάλλον και τις πιο άβολες αλήθειες.

Η Tucci είναι δικηγόρος και πρόσφατα μοιράστηκε μερικά πρακτικά tips για να κάνει τους άνδρες να την παίρνουν στα σοβαρά στο επαγγελματικό της περιβάλλον (και δυστυχώς δεν πρόκειται για ένα κακόγουστο αστείο αλλά για την πραγματικότητα).

@kaytuc Y’all wouldn’t believe the stories I could tell that have forced me to learn this stuff 🙃 #etiquette #howto #womeninbusiness #professional #fyp #fypシ #seriouslythough ♬ original sound - katie

Όπως λέει στην αρχή, πέρα από δικηγόρος, είναι και ξανθιά, και αυτό την κάνει να «σκαρφίζεται» διάφορους τρόπους για να την «υπολογίζουν» οι συνάδελφοι του αντίθετου φύλου.

Στην αρχή κάθε meeting, φροντίζει να κάνει μια δυνατή χειραψία, (όχι καμία γλυκανάλατη). «Συστήνομαι πάντα με το επίθετό μου και την επαγγελματική μου ιδιότητα. Όταν μοιάζεις να αμφιταλαντεύεσαι για τις ιδέες που ρίχνεις στο τραπέζι, είναι σαν να υποτιμάς τον εαυτό σου».

«Δεν χαμογελάω στα meetings και φροντίζω ώστε η καρέκλα μου να είναι πάντα αρκετά ψηλά για να με βλέπουν στα μάτια οι απέναντί μου καθώς είμαι αρκετά κοντή. Είμαι πάντα η πρώτη που μπαίνω ή βγαίνω από ένα meeting. Δεν αντιδρώ όταν κάποιος εκπλήσσεται ή εντυπωσιάζεται από κάτι που λέω ή κάνω. Ακόμη, κι αν είναι κοπλιμέντο, του τύπου: "φαίνεται πως ξέρεις πολλά γύρω από αυτό.

Η γλώσσα του σώματός μου προσπαθώ, ώστε να είναι περισσότερο "αντρική". Πιο ανοιχτά πόδια στη θέση καθίσματος και γενικά πιο χαλαρή στάση σώματος. Και όσοι τείνουν να σε φωνάζουν "sweetheart", απλά τους κοιτάς ευθέως και τους λες πολύ απλά ότι δεν σε λένε έτσι. Επίσης, να θυμάσαι πάντα ό,τι συμβαίνει και να το καταγράφεις για να μη χρησιμοποιείται τίποτα εναντίον σου. Μην απογοητευτείς αν δεν μπορείς να εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω. Εμένα μου πήρε μια δεκαετία για να τα καταφέρω. Απλά μη φοβηθείς να τους κάνεις να νιώσουν αμήχανα γιατί εκείνοι ποτέ δεν θα διστάσουν να σε κάνουν να νιώσεις έτσι».