Σου σεφ
Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Kings College του Λονδίνου , ο σου σεφ είναι από τα πιο στρεσογόνα επαγγέλματα κυρίως για τις γυναίκες. Η πίεση που δέχεται ο σου σεφ κατά τη διάρκεια της βάρδια του, είναι τόσο μεγάλο που πολλοί αλλάζουν επάγγελμα. Για να κάνεις κάποιος το συγκεκριμένο επάγγελμα πρέπει να είναι οργανωτικός και να μπορεί να διαχειρίζεται το άγχος του. Και φυσικά οι ώρες εργασίας είναι τόσες πολλές και πιεστικές, που πρέπει όταν γυρνάτε σπίτι να αφήνετε τα πάντα πίσω σας για να αποφορτίζεστε από όλο το στρες.
Χειρουργός
Σύμφωνα με μια αυστραλιανή μελέτη οι γιατροί, κυρίως οι χειρουργοί, έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλά επίπεδα ψυχολογικού στρες από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Το πιο αγχωτικό πράγμα για έναν γιατρό είναι ότι προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τους ασθενείς, αλλά δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Επίσης είναι ένα επάγγελμα χωρίς ωράριο, που πολλές φορές δεν μπορείς να προγραμματίσεις ούτε τις διακοπές σου.
Πυροσβέστης
Την πρωτιά της λίστα για τα πιο αγχωτικά γυναικεία επαγγέλματα για το 2016 κατέλαβε ο πυροσβέστης. Το πιο αγχωτικό στοιχείο της συγκεκριμένης δουλειάς είναι ότι πολλές φορές πρέπει να αυτοσχεδιάζεις και να χρησιμοποιείς τη διαίσθηση σου για να τα βγάλεις πέρα στις δύσκολες καταστάσεις. Όσο καλά και να έχεις εκπαιδευτεί, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πάει κάτι στραβά και να μην μπορείς να βοηθήσεις το συνάνθρωπο σου, για αυτό και πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο.
Οδηγός ταξί
Μπορεί να μην σου ακούγεται ιδιαίτερα αγχωτικό κι όμως ένας οδηγός ταξί εκθέτει τη ζωή του σε κίνδυνο διαρκώς, αφού η καθημερινότητα στο τιμόνι είναι πολύ σκληρή. Το να εργάζεσαι σε ταξί κυρίως τη νύχτα έρχεσαι αντιμέτωπος με κάθε περίεργο και κακότροπο πελάτη, που μπορεί εύκολα να γίνει επικίνδυνο.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα