ΣΤΙΛ

Nuit Romaine: O Dior και οι χορευτές της Opera Roma γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού


Μάρθα Κουμπάνη

29 Απριλίου 2022

Nuit Romaine: O Dior και οι χορευτές της Opera Roma γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού
Dior
Ο εμβληματικός Γαλλικός οίκος είναι στενά συνδεδεμένος με την τέχνη του χορού και το αποδεικνύει ξανά με τον πλέον καθηλωτικό τρόπο

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Χορού, ο οίκος Dior και η Maria Grazia Chiuri συνεργάστηκαν με διακεκριμένους χορευτές από την Opera Roma σε μία φωτογράφιση και ένα film αφιερωμένo στην τέχνη του χορού, με την οποία ο εμβληματικός Γαλλικός οίκος είναι στενά συνδεδεμένος.

Ο οίκos Dior μέσα από τις συλλογές του αποθεώνει διαχρονικά την τέχνη του χορού. Για τον λόγο αυτό η creative director Maria Grazia Chiuri συνεργάζεται για άλλη μια φορά με τους χορευτές Eleonora Abbagnato και Friedemann Vogel για να σχεδιάσουν τα κοστούμια για το film «Nuit Romaine», που κάνει πρεμιέρα σήμερα στα κανάλια του Dior. Για το «Nuit Romaine», η Chiuri συνεργάζεται για δεύτερη φορά με την Eleonora Abbagnato, διευθύντρια μπαλέτου του Teatro dell'Opera di Roma και πρωταγωνίστρια της Opéra national de Paris, μετά το μπαλέτο «Nuit Blanche» του 2019, τα κοστούμια του οποίου σχεδίασε επίσης.

Το film έγινε σε χορογραφία και σκηνοθεσία της Angelin Preljocaj, και με χορευτές της Opera Roma, ενώ γυρίστηκε στη Γαλλική Πρεσβεία της Ιταλίας, που φιλοξενείται στο μνημειώδες Palazzo Farnese της Ρώμης.

Πριν ακόμα κάνει πρεμιέρα το film οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν την μαγευτική ατμόσφαιρα με τους χορευτές να φορούν δημιουργίες υψηλής ραπτικής από τούλι και δαντέλες, με περίτεχνα κεντήματα, πανέμορφα πλισέ, σε αποχρώσεις που έρχονται σε αρμονία με την επιβλητική διακόσμηση του Palazzo Farnese με τις τοιχογραφίες και τα frescos.

«Η τέχνη είναι τόσο δυνατή που έχει τη δύναμη να κοιτάξει πέρα από τις δύσκολες στιγμές και να αναγεννηθεί», είπε ο Chiuri σε ένα από τα σαλόνια του palazzo.

Η Chiuri επικεντρώνεται στην προώθηση των τεχνών, καθώς και της μόδας, σκεπτόμενη τις νέες γενιές, συμπεριλαμβανομένων των χορευτών που αποκλείστηκαν από οποιαδήποτε δημόσια δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Τόσοι πολλοί νέοι είδαν τη ζωή τους να αλλάζει ριζικά και ένιωσαν χαμένοι. Πρέπει να τους υποστηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε δίνοντάς τους προοπτικές για το μέλλον».