ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Crown to Couture: Red carpet και βασιλικά looks σε μια ιστορική έκθεση στο Παλάτι του Kensington


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

24 Ιανουαρίου 2023

Crown to Couture: Red carpet και βασιλικά looks σε μια ιστορική έκθεση στο Παλάτι του Kensington
splashnews.com
Θέλεις να δεις τα πιο επιδραστικά red carpet looks παρέα με πολυτελείς βασιλικές φορεσιές της Αγγλίας τον 18ο αιώνα; Κλείσε εισιτηριάκι για Λονδίνο από Απρίλη!

Το Παλάτι του Kensington θα καλωσορίσει την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής έκθεσή του τον Απρίλιο, η οποία θα ονομάζεται «Crown to Couture». Η έκθεση θα παρουσιάζει τα σημερινά red carpet looks και τις πολυτελείς βασιλικές φορεσιές της Αγγλίας τον 18ο αιώνα.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 5 Απριλίου με πάνω από 200 αντικείμενα. Θα επικεντρώνεται στους πλούσιους και προνομιούχους των δύο αιώνων, κατά την προετοιμασία τους για τα μεγάλα events. Τις ενδυματολογικές επιλογές τους και πώς κατάφερναν να τραβήξουν την προσοχή.

Ανάμεσα στα εκθέματα θα είναι και η μακριά χρυσή κάπα της Lizzo από τον Thom Browne, που φόρεσε στο Met Gala του 2022, όπως επίσης και η πράσινη τουαλέτα του Christopher John Rogers, την οποία φόρεσε η Lady Gaga στα MTV Awards του 2020.

Jenny.Gr
splashnews.com

Η Claudia Acott Williams, η έφορος του Historic Royal Palaces, ανέφερε ότι φέρνοντας γνωστά red carpet looks στο παλάτι «και βάζοντάς τα σε διάλογο με τις φαντασμαγορικές βασιλικές φορεσιές, ελπίζουμε να δώσουμε μια νέα οπτική σε αυτούς τους ιστορικούς χώρους και τα φαινομενικά μακρινά έθιμα της Γεωργιανής Αυλής».

Η Williams είπε ότι θα ήθελε οι επισκέπτες να έχουν την εμπειρία του παλατιού, όπως έπρεπε, δηλαδή γεμάτο με τα πιο μοδάτα και επιδραστικά ονόματα του σήμερα.

Η Polly Putnam, έφορος του Historic Royal Palaces σημείωσε ότι «Το Παλάτι του Kensington Palace είναι το σπίτι των original red carpet της Γεωργιανής Αυλής». Πρόσθεσε επίσης ότι η έκθεση θα υπογραμμίσει τις ομοιότητες των κανόνων της μόδας, οι οποίοι τέθηκαν από σχεδιαστές της υψηλής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.