ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Alaia Fall 2023: Ο Pieter Mulier παρουσίασε μια αισθησιακά minimal συλλογή, στο σπίτι του


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

30 Ιανουαρίου 2023

Alaia Fall 2023: Ο Pieter Mulier παρουσίασε μια αισθησιακά minimal συλλογή, στο σπίτι του
Instagram/fashionmood.me
Και φιλόξενος και ταλαντούχος και σέβεται την κληρονομιά του οίκου. Ναι, ο λόγος για τον Pieter Mulier, creative director του οίκου μόδας Alaïa

«Κάντο όπως ο Azzedine Alaïa» θα μπορούσε να είναι το moto πίσω από την τοποθεσία του τελευταίου show του Pieter Mulier, creative director του οίκου μόδας Alaïa.

Όπως και ο Alaïa, που όταν είχε όρεξη φιλοξενούσε στην Rue de Moussy -μπουτίκ και σπίτι του Alaïa- fashion shows, έτσι και ο Pieter Mulier προσκάλεσε σπίτι του την αφρόκρεμα της μόδας για το Fall 2023 show του.

Στην Αμβέρσα, σε ένα διαμέρισμα στον 21ο όροφο ενός κτιρίου των ‘70s, ο Pieter Mulier αποφάσισε να υποδεχθεί τους καλεσμένους του ανάμεσα σε κεραμικά, σύγχρονη τέχνη, πολύ τσιμέντο και πολλά βιβλία.

Ο Dries Van Noten, ο Raf Simons, η Martine Sitbon, η Rosie Huntington-Whiteley και ο Vincent Cassel ήταν μερικοί από όσους στριμώχτηκαν στο ρετιρέ του Mulier και του συντρόφου του Matthieu Blazy, creative director του οίκου Bottega Veneta, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν τις θέσεις τους ανάμεσα στα παγκάκια και τις vintage καρέκλες.

Μια συλλογή που άφησε εκτεθειμένο τον Pieter Mulier στην κριτική των φιλοξενουμένων του και του Τύπου, μιας και άνοιξε το σπίτι του και όλος του ο ψυχισμός και η καθημερινή του αισθητική, όπως και κάθε ατέλεια μέσα στο σπίτι, θα μπορούσε να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Ήθελε κουράγιο, αντοχή και αυτοπεποίθηση το συγκεκριμένο show.

Τα ρούχα ήταν αρκετά minimal, με ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα με λίγες πινελιές μπλε τζιν και μπεζ. Ο αισθησιασμός ήταν διάχυτος, αλλά όχι με χυδαίο τρόπο. Οι καμπύλες ήταν παντού στα ρούχα, με το σχήμα του κύκλου να παίζει σημαντικό ρόλο στη συλλογή. Μια πολύ «καθαρή» συλλογή, με πολλές καμπύλες και υψηλή αισθητική.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα αγαπημένα μας looks.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.