ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Burberry fw 2023: Το ντεμπούτο, το Britishness και η νέα εποχή του οίκου


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

21 Φεβρουαρίου 2023

Burberry fw 2023: Το ντεμπούτο, το Britishness και η νέα εποχή του οίκου
Instagram/burberry
Και ξαφνικά, η Burberry επέστρεψε και είναι πιο «αγγλική» από ποτέ!

Στους κύκλους της Μόδας δεν είναι μυστικό ότι το ντεμπούτο του Daniel Lee για την Burberry αποτελούσε το πιο hot θέμα συζήτησης και υπήρχε μεγάλη αγωνία για το show του. Ευτυχώς όμως ήταν αντάξιο των προσδοκιών και δεν απογοήτευσε, διότι η κριτική θα ήταν σκληρή -σίγουρα.

Ο σχεδιαστής τον Νοέμβριο του 2021 ξαφνικά -και αναίτια- αποχωρεί από τον οίκο Bottega Veneta, έναν οίκο που κυριολεκτικά ανέστησε και του έδωσε όλο το push και τη φήμη που απολαμβάνει σήμερα. Φυσικό επακόλουθο ήταν ο κόσμος της Μόδας να αρχίσει να αναρωτιέται σε ποιο brand θα πήγαινε ο ταλαντούχος creative director, μέχρι την ημέρα που επιβεβαιώθηκε ότι παίρνει την θέση του Riccardo Tisci στη Burberry.

Γυρνώντας στην fw 2023 συλλογή του οίκου, είδαμε ξεκάθαρα το όραμα του Lee για την Burberry και την δική του ανάγνωση της κληρονομιάς του οίκου. Το show έγινε στο St Anges Place, στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο, όπου οι καλεσμένοι αφού μπήκαν στο κρύο κτίριο, βρήκαν κουβέρτες και θερμοφόρες να τους περιμένουν στις θέσεις τους -πάλι καλά.

Είδαμε την κλασική καμπαρντίνα να «ανακαινίζεται» με πέτα από ψεύτικη γούνα και το car coat να αποσυντίθεται εντελώς. Είδαμε επίσης το άλλο κλασικό σχέδιο της Burberry, το καρό, να βγαίνει σε πολλά χρώματα και κάπως αισθανθήκαμε έναν αέρα ανανέωσης.

Ο νέος creative director, όπως έκανε και στην Bottega Veneta, φαίνεται να προσπαθεί να εντάξει ένα νέο χρώμα στον οίκο, ώστε να θεωρείται το signature χρώμα της Burberry από εδώ και πέρα. Αυτό το χρώμα είναι το μπλε ελεκτρίκ, το οποίο κατέκλυσε το show.

Αυτό που επίσης ξεχώρισε και αναμένεται να κάνει χαμό, είναι το αξεσουάρ θερμοφόρα με την σικάτη καρό μάλλινη θήκη, σα αυτό που δόθηκε στους καλεσμένους. Μια new age τσάντα.

Σε τελική ανάγνωση το όραμα του Daniel Lee για την Burberry είναι γεμάτο χρώματα, φέρνει -επιτέλους- τον οίκο στην νέα εποχή και επιπλέον αποτίνει φόρο τιμής στις αγγλικές ρίζες ενός από τα πιο παλιά brands της χώρας.

Δείτε όλο το show της Burberry για την fw 2023 σεζόν στο παρακάτω βίντεο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.