ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Schiaparelli Couture Show ss 2024: Το μωρό ρομπότ, η «μητέρα» του και η δικαίωση


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

23 Ιανουαρίου 2024

Schiaparelli Couture Show ss 2024: Το μωρό ρομπότ, η «μητέρα» του και η δικαίωση
Ο οίκος Schiaparelli δε μας απογοητεύει! Αν πέρυσι είχαμε τα κεφάλια ζώον πάνω στα ρούχα, αυτή τη χρονιά έχουμε τα ρομπότ

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος οίκος για να ανοίξει την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι από τον ιστορικό οίκο Schiaparelli, ο οποίος ναι μεν έδωσε στο κοινό ένα υπερθέαμα, αλλά και από ενδυματολογικής άποψης η φετινή συλλογή ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα και relevant σε σχέση με την περσινή.

Και ποια ήταν η «λιονταροκεφαλή» στο χθεσινό show; Μα ένα μωρό ρομπότ φυσικά! Μήπως ο Ντάνιελ Ράσμπερι, ο creative director του οίκου, αντέγραψε τον Φράνκ Όσεαν και την εμφάνισή του στο Met Gala με το πράσινο μωράκι αγκαλιά ή δικαίωσε ένα από τα μοντέλα του; Δε θα μάθουμε ποτέ, αλλά τουλάχιστον ο Ντάνιελ το έκανε με θόρυβο, στιλ και «πίσω κείμενο».

Ενώ το εκπληκτικό show έχει ξεκινήσει και οι θεατές είναι -οριακά- υπνωτισμένοι από την μαεστρία του Ράσμπερι, τις γραμμές, τις υφές και τις λάμψεις, ξαφνικά εμφανίζεται η Μάγκι Μάουρερ, η Αμερικάνα μοντέλο, φορώντας ένα απλό εκρού tank top και ένα εκρου cargo παντελόνι. Προφανώς δεν ήταν τα ρούχα της που τράβηξαν την προσοχή και έφησαν τους θεατές με το στόμα ανοιχτό, αλλά το γεγονός ότι κρατούσε ένα μωρό ρομπότ στην αγκαλιά της. Ναι, το μωρό ρομπότ κατασκευάστηκε από ένα μείγμα κρυστάλλων Swarovski και εξαρτημάτων από κινητά και υπολογιστές. Είχε γίνει θέμα πέρυσι το μοντέλο επειδή φωτογραφήθηκε να θηλάζει στα backstage του show. Φέτος λοιπόν έβγαλε βόλτα το μωρό. Το δικαιούταν!

Ο Ντάνιελ Ράσμπερι όμως δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά κατασκεύασε και ένα ακόμα ρούχο, το οποίο ονόμασε «The Mother». Του μωρού φυσικά! Είναι ένα φόρεμα από κομμάτια κινητών της δεκαετίας του 2000, από λαμπερά πετράδια, κρυστάλλους ακόμα και παλιά κομπιουτεράκια.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη συλλογή, δηλαδή την Schiaparelli Spring 2024 Couture, είδαμε τεράστιους όγκους στους ώμους, όλες τις αποχρώσεις του εκκού, πολύ μαύρο, κλειδαρότρυπες, φτερά, διαφάνειες, κρόσια, πάρα πολλές ζώνες και αρκετά καρφιά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.