ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Jean Paul Gaultier by Simone Rocha Couture Spring 2024: Όταν η ιδιοφυΐα συναντά τον θρύλο


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

25 Ιανουαρίου 2024

Jean Paul Gaultier by Simone Rocha Couture Spring 2024: Όταν η ιδιοφυΐα συναντά τον θρύλο
Shutterstock
Η Σιμόν Ρόσα ήταν η 5η guest designer του οίκου μόδας Jean Paul Gaultier και το αποτέλεσμα ήταν ονειρικό

Και η πολυαναμενόμενη συλλογή Υψηλής Ραπτικής της Σιμόν Ρόσα για τον Jean Paul Gaultier, ως η 5η guest designer του οίκου, επιτέλους παρουσιάστηκε. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται με τη μόδα είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά, που να μην αδημονούσε για αυτή ακριβώς τη στιγμή, τη στιγμή που η ιδιοφυΐα της Ρόσα, θα συναντούσε τα θρυλικά σχέδια του Γκοτιέ και όλα αυτά μαζί θα δημιουργούσαν ένα φορέσιμο έργο τέχνης.

«Το θέμα ήταν να πάρουμε τις ιδέες από την τεχνική της Υψηλής Ραπτικής και την «ψυχή» του κ. Γκοτιέ και να τα φέρουμε όλα αυτά στο τραπέζι, υπό το δικό μου πρίσμα. Οπότε ήταν η θηλυκότητα, ο αισθησιασμός και η προκλητικότητα. Υπάρχει μια παιχνιδιάρικη προκλητικότητα στον Gaultier, που ήθελα πάρα πολύ να βγάλω προς τα έξω. Και να είμαι πολύ, πολύ πρωτότυπη » είπε η Σιμόν Ρόσα.

Ο iconic σχεδιαστής μόδας, Ζαν Πολ Γκοτιέ, ανέφερε πως η συλλογή Υψηλής Ραπτικής της Ρόσα ξεπέρασε τις προσδοκίες του -όπως ήταν αναμενόμενο αν έχεις παρακολουθήσει έστω και λίγο την πορεία της- και επειδή ο Γκοτιέ είναι μεγάλος fan της Eurovision, είπε για τη σχεδιάστρια «Θα έλεγα Ιρλανδία, Αγγλία, Κίνα και Γαλλία, 12 βαθμοί». Το κρυμμένο αστείο εδώ είναι πως η Σιμόν Ρόσα έχει όντως καταγωγή από το Χονγκ Κονγκ, είναι Ιρλανδή με βάση το Λονδίνο και τώρα ζει στο Παρίσι.

Όσον αφορά στη συλλογή λοιπόν, η Ρόσα πήρε όντως την ψυχή του Γκοτιέ και την έκανε δικιά της, την «βάφτισε» λουλούδια, σατέν και ροζ, ενώ της «φύσηξε» και μια μικρή δόση μελαγχολίας. Οι τρεις βασικοί κώδικες του σχεδιαστή, τα τατουάζ, οι κορσέδες και οι ναύτες απασχόλησαν το μυαλό της Ρόσα και τους παρέδωσε στο κοινό ξεκάθαρα αλλαγμένους, αλλά χωρίς να χάνουν την ιστορική τους υπόσταση. Οι κλασικές Breton ρίγες έγιναν κορδέλες με φιόγκους και ράφτηκαν πάνω σε διάφανο τούλι. Οι κορσέδες έγιναν δεύτερο δέρμα και πανοπλίες από αγκάθια με σατέν και τούλι. Οι όγκοι ήταν εκεί φυσικά, όπως και το αγαπημένο χρώμα της Ρόσα, το κόκκινο, χωρίς όμως να πειράζουν την συνοχή της συλλογής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.