ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Paris Couture Week: Τα λουλούδια του Giambattista Valli, η χαρά του Armani και ο διάλογος του Dior


JTeam

24 Ιανουαρίου 2024

Paris Couture Week: Τα λουλούδια του Giambattista Valli, η χαρά του Armani και ο διάλογος του Dior
Shutterstock
Αυτά που είδαμε μέχρι στιγμής στην Paris Couture Week

Η Paris Couture Week έχει ξεκινήσει και μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις έχει κλέψει -για καλό αυτή τη φορά- ο Ντάνιελ Ράσπερι και το Couture show Spring 2024 του οίκου Schiaparelli. Εκτός από αυτό το show, όμως, είδαμε και κάποια ακόμη, τα οποία μπορεί να μην είχαν τη δραματικότητα της Schiaparelli, αλλά το κάθε ένα είχε κάτι να πει, κάτι να δηλώσει, εκτός φυσικά από την εμφανώς υψηλού επιπέδου τεχνική ραφής και κοπής.

Αρχικά, είδαμε το show του οίκου Giambattista Valli, του ανθρώπου που φτιάχνει ρούχα από σύννεφα και λουλούδια. Αυτή η συλλογή Υψηλής Ραπτικής ήταν εμπνευσμένη από τα φρέσκα λουλούδια και την καταπραϋντική δύναμη της φύσης. Φυσικά και είδαμε φουσκωτά φορέματα, φουσκωτά μανίκια, floral prints που μας έστειλαν πίσω στη δεκαετία του ‘80 και 3D άνθη σε τουαλέτες και mini φορέματα. Ναι, οι φιόγκοι, το τούλι και ο ταφτάς δεν έλειπαν, όπως και σε -σχεδόν- κάθε συλλογή του. Ο Giambattista Valli, αυτή τη στιγμή, μπορεί να θεωρηθεί ο master της Coquette αισθητικής σε υψηλό επίπεδο.

Στη συνέχεια, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι μας παρουσίασε τη συλλογή Υψηλής Ραπτικής της για τον οίκο Dior. Η creative director την περιέγραψε ως «έναν διάλογο μεταξύ δύο υφασμάτων, που εμφανώς βρίσκονται σε αντίθεση» και θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει μια συλλογή από απλό βαμβάκι και μουαρέ, μέσα από το πρίσμα της ιστορίας του οίκου και συγκεκριμένα του «La Cigale dress» από τη συλλογή aw 1952. Η αλήθεια είναι πως είδαμε ρούχα φορέσιμα, στο όριο του quiet luxury και με μια σύγχρονη ματιά, αλλά μήπως αισθανόμασταν ότι όλα κάπου τα είχαμε ξαναδεί;

Η 19η Armani Privé συλλογή του Τζόρτζιο Αρμάνι είχε να κάνει με τη χαρά. Ο δημιουργός θέλησε να παίξει με τα υφάσματα, με τα ρούχα και με τους κανόνες που είχε βάλει ο ίδιος στον εαυτό του. Θέλησε να είναι πιο θαρραλέος και «λιγότερο Armani», όπως ανέφερε. Πιστεύει ότι οι γυναίκες- ή τουλάχιστον οι πλούσιες πελάτισσές του- θέλουν ρούχα που να μην είναι συνηθισμένα. Σίγουρα αυτό το πέτυχε.

Δες στην παρακάτω gallery τα looks που μας άρεσαν περισσότερο στο Paris Couture Week!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.