ΣΤΙΛ FASHION NEWS

The end of an era: Ο Ντρις Βαν Νότεν αποσύρεται


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

19 Μαρτίου 2024

The end of an era: Ο Ντρις Βαν Νότεν αποσύρεται
SPLASH via Ideal Image
Ο Ντρις Βαν Νότεν αποσύρεται, με τελευταίο του show να είναι η ανδρική συλλογή της ss2025

Είναι γεγονός! Ο Ντρις Βαν Νότεν αποσύρεται από το δικό του brand. Το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης, αλλά αυτό το τέλος όσο αναπάντεχο και αν ήταν για εμάς τους κοινούς θνητούς, τόσο γνωστό ήταν στην κλειστή αγορά της μόδας με τη διαδικασία της διαδοχής να έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες.

Το WWD επικοινώνησε μαζί του και ο Βέλγος σχεδιαστής -και Βαρόνος από το 2017- επιβεβαίωσε ότι αποσύρεται τον Ιούνιου μετά από 4 δεκαετίες στη μόδα και μια αξιοζήλευτη καριέρα. Η τελευταία του συλλογή ως creative director θα είναι η ανδρική συλλογή για την ss2025 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Jenny.Gr
SPLASH via Ideal Image

«Εν καιρώ θα ανακοινώσουμε ποιος σχεδιαστής θα συνεχίσει την ιστορία. Προετοιμάζομαι για αυτή τη στιγμή εδώ και καιρό και αισθάνομαι πως πρέπει να κάνω χώρο σε μια νέα γενιά ταλέντων για να φέρουν το δικό τους όραμα στον οίκο» είπε σε μια αποκλειστική δήλωση το WWD.

Η επόμενη γυναικεία συλλογή του brand Dries Van Noten θα σχεδιαστεί από την ομάδα του studio, η οποία δουλεύει δίπλα στον σχεδιαστή όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ο Ντρις Βαν Νότεν θα παραμείνει ένας σημαντικός μέτοχος της εταιρείας, chief creative officer και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.