ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Fashion weekly: Τι έγινε στη Μόδα την εβδομάδα που μας πέρασε;


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

1 Απριλίου 2024

Fashion weekly: Τι έγινε στη Μόδα την εβδομάδα που μας πέρασε;
Όλα τα σημαντικά γεγονότα στη Μόδα την εβδομάδα που πέρασε

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ένα ξεκάθαρα emotional rollercoaster. Η Μόδα βρέθηκε αρκετές φορές στο επίκεντρο διεθνών ειδήσεων, οι οποίες άλλες φορές έφερναν χαμόγελα, άλλες δάκρυα και άλλες έκπληξη. Τα συναισθήματα πλούσια, όπως και τα νέα, αλλά σε έναν χώρο όπου η τέχνη και οι επιχειρήσεις συνυπάρχουν, οι έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις είναι μέσα στο παιχνίδι. Ας δούμε λοιπόν τι έγινε στη Μόδα την εβδομάδα που μας πέρασε και αν θα τα θυμόμαστε όλα αυτά σε έναν χρόνο από σήμερα.

  • Αρχικά είχαμε την αποχώρηση του creative director του οίκου Μόδας Valentino, Πιερπάολο Πιτσιόλι. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα και οι άνθρωποι του χώρου ταράχτηκαν περισσότερο ακόμα και από την αποχώρηση της Σάρα Μπάρτον από τον οίκο Alexander Mcqueen. Ο οίκος Valentino ανακοίνωσε πως δε θα συμμετέχει στο Men’s Fashion Week, ούτε στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής τον Ιούνιο. Θα το θυμόμαστε πάρα πολύ έντονα.
Jenny.Gr
SPLASH via Ideal Image
  • Στη συνέχεια η Ζεντάγια αποφάσισε να ντυθεί γήπεδο του τένις για να προμοτάρει την καινούργια της ταινία. Η διάσημη ηθοποιός εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας της Challengers στην Αυστραλία, στην οποία υποδύεται μια πρωταθλήτρια του τένις, και εκεί ο στιλίστας της αποφάσισε να γίνει λίγο «κυριολεκτικός» όσον αφορά στο ρούχο της και να μας το «δώσει στο πιάτο». Η κυριολεκτική σύνδεση της ταινίας και του φορέματος ήταν μια σκιώδης μαύρη φιγούρα ενός ανθρώπου, οποίος κρατούσε μια ρακέτα σαν να έκανε σερβίς σε αγώνα τέννις στο μπροστινό μέρος του φορέματος. Λογικά δε θα το θυμόμαστε, διότι δεν ήταν και από τις πιο δυνατές εμφανίσεις της.
Jenny.Gr
SPLASH via Ideal Image
  • Η φωτογράφιση της Ριάνα για την Vogue China για το εξώφυλλο του περιοδικού και η συνέντευξή της για τη μητρότητα, την ανακάλυψη του εαυτού της και τα όνειρά της.
Jenny.Gr
Vogue China
  • Είδαμε επίσης και την ταινία μικρού μήκους της Chanel με την Πενέλοπε Κρουζ και τον Μπραντ Πιτ να γίνεται η καμπάνια της θρυλικής τσάντας του οίκου. Η Chanel τσάντα είναι ένα έμβλημα, η οποία μεταμορφώνεται ανάλογα με τη διάθεση. Μια πρωινή τσάντα που φοριέται τη νύχτα, μια έμπιστη συντροφιά από την άγρυπνη νύχτα μέχρι την αυγή. Παρουσιάζει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον μπλεγμένα μαζί, σαν τους κρίκους της αλυσίδας της τσάντας. Δύσκολο να το θυμόμαστε.
Jenny.Gr
  • Ο οίκος μόδας Balenciaga σε ακόμα μια προσπάθεια να γίνει viral έβγαλε για την aw2024 συλλογή του ένα βραχιόλι, το οποίο είναι κυριολεκτικά μια μονωτική ταινία με το logo του οίκου πάνω της. Ο Ντέμνα μετά την πετσέτα-φούστα, την τσάντα που μοιάζει με σακούλα από πατατάκια, την σακούλα σκουπιδιών που κοστίζει όσο ένας μισθός -όχι βασικός- αποφάσισε να ρίξει το internet με ένα βραχιόλι μονωτικής ταινίας. Σίγουρα θα καταγραφεί στο συλλογικό ασυνείδητο ως ένα ακόμα viral προϊόν του οίκου.
Jenny.Gr
Instagram/myfacewheno_o
  • Η διάσημη influencer και επιχειρηματίας Κιάρα Φεράνι μένει εκτός του διοικητικού συμβουλίου της Tod’s. Η διάσημη Ιταλίδα, που το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων λόγω της προσωπικής ζωής της και συγκεκριμένα του χωρισμού της από τον Φέντεζ και του οικονομικού σκανδάλου που την έχει φέρει αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη- δεν βρίσκεται στη λίστα με τα εννέα πρόσωπα που έχουν προταθεί να στελεχώνουν το διοικητικό συμβούλιο του μεγάλου brand. Θα το θυμόμαστε γιατί Πενέλοπε, Μπραντ και Chanel είναι ένας άχαστος συνδυασμός.
Jenny.Gr
SPLASH via Ideal Image
  • Τέλος ο Αλεσάντρο Μικέλε παίρνει το τιμόνι του οίκου μόδας Valentino και γίνεται ο νέος creative director με την πρώτη του συλλογή να παρουσιάζεται τον Σεπτέμβριο στο Paris Fashion Week για την άνοιξη του 2025. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο Μισέλε βρήκε επιτέλους τη νέα επαγγελματική και καλλιτεχνική του στέγη. Μένει μόνο να δούμε αν ο Valentino θα γίνει το 2.0 Gucci του. Σίγουρα θα το θυμόμαστε.
Jenny.Gr
SPLASH via Ideal Image

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.