ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Colorful: Το βιβλίο για την Άιρις Άπφελ είναι τόσο χρωματιστό όσο ήταν και η ίδια


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

28 Αυγούστου 2024

Colorful: Το βιβλίο για την Άιρις Άπφελ είναι τόσο χρωματιστό όσο ήταν και η ίδια
Instagram/iris.apfel
Η Άιρις Άπφελ σε προσωπικές φωτογραφίες -και όχι μόνο- μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία

Αύριο θα ήταν τα 103α γενέθλια της Άιρις Άπφελ και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τα γιορτάσουμε είναι με την κυκλοφορία ενός βιβλίου για την έντονη και χρωματιστή ζωή της.

Το βιβλίο θα έχει το απόλυτα ταιριαστό όνομα «Colorful» και θα είναι γεμάτο με φωτογραφίες της style icons περσόνας με τα λευκά μαλλιά, τα μεγάλα γυαλιά και τα χρωματιστά extravagant ρούχα. Η Άιρις Άπφελ εργαζόνταν πάνω σε αυτό το βιβλίο πριν από τον θάνατό της τον Μάρτιο του 2024. Σε αυτό οι αναγνώστες μπορούν να βρουν πάνω από 300 προσωπικές φωτογραφίες και πολλά υφάσματα και αρχειακά κομμάτια από το Old World Weavers, την εταιρεία που ίδρυσε αυτή και ο άντρας της το 1950 και πουλήθηκε το 1992.

Εκτός από την συμμετοχή της σε εννιά project ανακαίνισης στον Λευκό Οίκο με εντολή των Χάρι Τρούμαν, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, Τζον Κένεντι, Λίντον Τζόνσον, Ρίτσαρντ Νίξον, Τζέραλντ Φορντ, Τζίμι Κάρτερ, Ρόναλντ Ρίγκαν και Μπιλ Κλίντον -έτσι πήρε και το παρατσούκλι «Η Πρώτη Κυρια των Υφασμάτων»- η Άιρις συνέβαλε και στη δημιουργία διαφημίσεων για την Kate Spade, Mac Cosmetics, Alexis Bittar, HSN και Le Bon Marché.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.