ΣΤΙΛ RUNWAYS

Chanel Haute Couture 2022: '30s elegance και rodeo vibes στην παριζιάνικη πασαρέλα


Μάρθα Κουμπάνη

7 Ιουλίου 2022

Chanel Haute Couture 2022: '30s elegance και rodeo vibes στην παριζιάνικη πασαρέλα
H Virgine Viard πειραματίστηκε στη νέα της συλλογή

Η Chanel παρουσίασε το φθινοπωρινό show υψηλής ραπτικής σε ένα κέντρο ιππασίας στα περίχωρα του Παρισιού, αλλά αυτό, δεν ήταν το πρώτο ροντέο της Virginie Viard. H σχεδιάστρια πειραματίστηκε για τη συλλογή της για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022-23.

Για δεύτερη φορά ο οίκος Chanel κάλεσε τον Γάλλο installation καλλιτέχνη Xavier Veilhan, με τον οποίο είχε δουλέψει και στην Couture SS22 collection, για το σκηνικό του Etrier de Paris, ενώ τη μουσική του show επιμελήθηκε ο Sébastien Tellier. Αυτό το μοντέρνο σκηνικό με τα γεωμετρικά patterns σε σοφιστικέ αποχρώσεις δημιουργούσε μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με την πιο «ευαίσθητη» συλλογή με τις '30s inspired σιλουέτες.

Στο runway είδαμε κομψά maxi φορέματα, με ιδιαίτερες υφές και λεπτομέρειες που δεν συνηθίζει η Viard. Τα φορέματα αναδείκνυαν περισσότερο τους ώμους αυτή την φορά μέσα από γοτευτικά halter ντεκολτέ. Τo iconic tweed ήταν όπως πάντα «παρών», αυτή την φορά σε skirt suits, με τις φούστες να ανοίγουν στο τελείωμα και να έχουν ξεχωριστή κίνηση.


Ο οίκος Chanel παρουσίασε και την high jewelry συλλογή του, με την υπογραφή του Patrice Leguéreau, η οποία αποτελείται από 71 δημιουργίες. Η 1932 High Jewelry Collection είναι ένας φόρος τιμής στην Bijoux de Diamants, την συλλογή από διαμάντια που δημιούργησε πριν από 90 χρόνια η ίδια η Coco Chanel. Τα Chanel κοσμήματα ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις των μοντέλων στο show προσθέτοντας πολυτέλεια και elegance.

Όπως πάντα το show έκλεισε με την νύφη Chanel. Aυτή την φορά ήταν η Jill Kortleve που περπάτησε με strapless νυφικό και έναν oversized φιόγκο να δεσπόζει στην θέση του παραδοσιακού πέπλου.

Δείτε μερικά από τα καλύτερα looks της συλλογής στην παρακάτω gallery: