Kαρότα γλασέ με σάλτσα δαμάσκηνο και σουσάμι

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015
karota-glase.jpg

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Υλικά 750g  καρότα 5 κ.σ plum sauce 2 κ.σ πελτέ ντομάτας Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κ.σ σουσάμι 1 κ.σ μαύρο σουσάμι Εκτέλεση Αφού ξεφλουδίσετε, βράζετε τα καρότα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα και τοποθετήστε τα σε ένα καθαρό τηγάνι μαζί με τη σάλτσα δαμάσκηνο και τον πελτέ ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ή μέχρι να δείτε ότι η σάλτσα δεν είναι υγρή πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μαζί και τα σουσάμια. Τα καρότα αυτά πηγαίνουν σαν γαρνιτούρα στο Κυριακάτικο ψητό μας, ή με ψάρι.