
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Υλικά 750g καρότα 5 κ.σ plum sauce 2 κ.σ πελτέ ντομάτας Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κ.σ σουσάμι 1 κ.σ μαύρο σουσάμι Εκτέλεση Αφού ξεφλουδίσετε, βράζετε τα καρότα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα και τοποθετήστε τα σε ένα καθαρό τηγάνι μαζί με τη σάλτσα δαμάσκηνο και τον πελτέ ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ή μέχρι να δείτε ότι η σάλτσα δεν είναι υγρή πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μαζί και τα σουσάμια. Τα καρότα αυτά πηγαίνουν σαν γαρνιτούρα στο Κυριακάτικο ψητό μας, ή με ψάρι.
Διαβάζονται Τώρα
- 4 μαγαζιά στην Αθήνα για το καλύτερο παγωτό μηχανής - Κάθε χωνάκι και παιδική ανάμνηση
- 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας τοξικός σύντροφος όταν τσακώνεται. Τις αναγνωρίζεις;
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (21 - 27/7/25) - Έρχονται στην επιφάνεια ανάγκες ελέγχου, επιβολής αλλά και βαθιές μεταμορφώσεις
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.