COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

H πιο απλή vegan γέμιση για burrito


29 Αυγούστου 2016

burrito.jpg

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
  • 220 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 2 φλιτζάνια καστανό ρύζι
  • 340 γρ. Salsa
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο

Για το dressing αβοκάντο

  • 1 ώριμο αβοκάντο, πολτοποιημένο
  • 1/3 φλιτζανιού vegan sour cream (θα τη βρείτε σε καταστήματα για χορτοφάγους)
  • 1 κ.σ. χυμό lime
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. μη ζωικό γάλα

Εκτέλεση

  1. Για το dressing: αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μη ζωικό γάλα, σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. μη ζωικό γάλα τη φορά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει smooth. Την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Για το burrito bowl: Φτιάχνουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι και τη salsa. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε, για περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πιπεριά και το κόλιανδρο. Περιχύνουμε με το dressing.
  3. Σερβίρουμε με tortilla chips

Καλή όρεξη!

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.