Συστατικά
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
- 220 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
- 2 φλιτζάνια καστανό ρύζι
- 340 γρ. Salsa
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
- 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
Για το dressing αβοκάντο
- 1 ώριμο αβοκάντο, πολτοποιημένο
- 1/3 φλιτζανιού vegan sour cream (θα τη βρείτε σε καταστήματα για χορτοφάγους)
- 1 κ.σ. χυμό lime
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
- αλάτι και πιπέρι
- 2-3 κ.σ. μη ζωικό γάλα
Εκτέλεση
- Για το dressing: αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μη ζωικό γάλα, σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. μη ζωικό γάλα τη φορά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει smooth. Την αφήνουμε στην άκρη.
- Για το burrito bowl: Φτιάχνουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι και τη salsa. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε, για περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πιπεριά και το κόλιανδρο. Περιχύνουμε με το dressing.
- Σερβίρουμε με tortilla chips
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.