- 4 κολοκυθάκια
- 1,5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για τη σάλτσα:
- Ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τσίλι
- Αλάτι
- 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Οδηγίες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους στο αέρα στους 180 C. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για σάλτσα αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το τσίλι και το αλάτι. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά. Συμπληρώστε τη σαλάτα με τις φέτες βασιλικού και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.