COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#thecoolchef Σούπα κολοκύθας με τζίντζερ και κάστανα


ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ

18 Νοεμβρίου 2016

edit2-img-7573.jpg

Η κολοκύθα μου αρέσει ακόμα σε πίτες ή μέσα σε μπουγάτσα (αλήθεια, έχετε δοκιμάσει μπουγάτσα με κρέμα κολοκύθας;). Γενικότερα, με την κολοκύθα η φαντασία μας μπορεί να οργιάσει, αρκεί να σκεφτείτε ότι μπορείτε ακόμα και να αντικαταστείσετε την πατάτα με κολοκύθα.

Υλικά για (7-8 μερίδες)

2 κιλά κολοκύθα καθαρισμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1σκ. σκόρδο
80γρ παρθένο ελαιόλαδο
1 lt ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών για Vegan
3 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
7-8 κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
100γρ βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
100γρ γιαούρτι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στον τρίφτη απο την χοντρή πλευρά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την κολοκύθα. Συνεχίζουμε 4 λεπτά χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και τον ζεστό ζωμό, όταν πάρει βράση την σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά (προσέχουμε ανα ταχτά χρονικά διαστήματα να μην κολλήσει) Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και την περνάμε λίγη λίγη από το μπλέντερ μαζί με το βούτυρο.
Συμπληρώνουμε λίγο ζωμό, αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα κάστανα τριμμένα και μια κουταλιά γιαούρτι.

Καλή όρεξη!

Από τον Στέλιο Αρακά

Φωτογραφιες: Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.