UPDATE

Το «sleep streaming» είναι ο ορισμός του «εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει»


JTeam

4 Σεπτεμβρίου 2023

Το «sleep streaming» είναι ο ορισμός του «εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει»
Πως θα σου φαινόταν να κάνεις τον ύπνο σου livestream και να πληρώνεσαι;

Το ίντερνετ είναι γεμάτο με ανατρεπτικές «δουλειές». Ή τέλος πάντων γεμάτο ασχολίες οι οποίες πέρα από την ψυχαγωγία μπορούν να σου προσφέρουν και χρήματα. Αυτή τη φορά, ορισμένοι «τυχεροί» έχουν εκμεταλλευτεί μια πολύ συγκεκριμένη βιολογική ανάγκη, για να βγάλουν μερικά χρήματα παραπάνω. Για την ακρίβεια, όχι μερικά, αλλά χιλιάδες.

Το νέο trend των media, είναι το sleep streaming και είναι αυτό που ακριβώς φαντάζεσαι. Δηλαδή το να κοιμάσαι, όσο είσαι σε ζωντανή μετάδοση. Δεν είναι λίγοι οι streamers που έχουν πλουτίσει από αυτή την τακτική, όπως ο Kai Cenat, η Amouranth, ο Jakey Boehm και ο StanleyMov, οι οποίοι κοιμούνται live on camera και αφήνουν όποιον θέλει να τους χαζεύει.

@super_mainstream

YT in bio!

♬ original sound - Super Mainstream


Είναι κάπως creepy και σίγουρα άβολο, αλλά τα $15,000 που βγάζουν από κάθε sleep stream, διώχνουν τις δεύτερες σκέψεις. Βέβαια κάπου εδώ να πούμε πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, οι θεατές των εν λόγω lives προσπαθούν να κρατήσουν ξύπνιους τους sleepfluencers, δίνοντας λεφτά για δυνατούς θορύβους, ενοχλητικά φώτα και διάφορα άλλα πράγματα που θα διακόψουν τον ύπνο των streamers. Κάπως σαδιστικό θα λέγαμε και ο StanleyMov (sleepfluencers) θα συμφωνήσει, καθώς μιλώντας στο BCC δήλωσε: «Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τα αρχέγονα ένστικτά μας, αλλά σε κάποιους ανθρώπους αρέσει να βλέπουν άλλους να πονούν ή να υποφέρουν».

Ένα τέτοιο φαινόμενο ωστόσο, δεν παρατηρείται για πρώτη φορά. Για παράδειγμα η ανάγκη του κοινού να παρακολουθεί κάποιον την ώρα που κοιμάται, είχε διαπιστωθεί και πίσω στο 2000, όταν το Big Brother βίωνε την χρυσή εποχή του. Σύμφωνα με τα στατιστικά, η τηλεθέαση ήταν πολύ υψηλή στη διάρκεια του ύπνου των παικτών. Οπότε σε περίπτωση που οι early millenials ή boomers ήσασταν έτοιμοι να κρίνετε ξανά τη Gen Z, σκεφτείτε το καλύτερα.

@ayo_deemoneybby Falling Asleep on Live 😴 💤 #voiceeffects ♬ original sound - Darius M

Τέλος να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη τακτική βοηθά επίσης και αρκετά άτομα με την μοναξιά. Χρήστες δηλώνουν πως τις νύχτες που νιώθουν μόνοι και χρειάζονται συντροφιά, βάζουν κάποιο sleep streaming για να νιώσουν καλύτερα και να αποκοιμηθούν.