UPDATE

Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ για την κακοκαιρία που θα χτυπήσει τις επόμενες ημέρες


JTeam

23 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ για την κακοκαιρία που θα χτυπήσει τις επόμενες ημέρες
pexels
Το πέρασμα της νέας κακοκαιρίας σε χάρτες

Κακοκαιρία αναμένεται από τη Δευτέρα στην Ελλάδα, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με χάρτες που δείχνουν πού θα χτυπήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες.

Η ΕΜΥ αναφέρει πως επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα (25/9) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Το αίτιο που θα προκαλέσει αυτή τη μεταβολή οφείλεται σε ένα αποκομμένο ανώτερο χαμηλό με ασταθείς αέριες μάζες , που θα δημιουργήσει και επιφανειακό βαρομετρικό χαμηλό στο Νότιο Ιόνιο.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Τη Δευτέρα (25/9) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Διάβασε περισσότερα στο reader.gr