UPDATE

Καιρός: Ενισχύονται οι νοτιάδες, και έρχονται βροχές


JTeam

21 Νοεμβρίου 2023

Καιρός: Ενισχύονται οι νοτιάδες, και έρχονται βροχές
@eurokinissi
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, νότια και ανατολικά.

Φαίνεται πως ο καιρός, πλέον, μπαίνει σε χειμωνιάτικο ρυθμό και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως στο τέλος του μήνα τα φαινόμενα θα είναι πολλά και έντονα αλλά και το κρύο τσουχτερό. Σε ότι αφορά τη σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, τις επόμενες ώρες έρχονται νοτιάδες και πολλές βροχές στη χώρα.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Τρίτης στα δυτικά και βαθμιαία θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας. Πάντως οι πιο ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό αιγαίο. Λόγω των νοτιάδων θα μετριαστεί και η πρωινή ψύχρα.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο και την Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15-16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 17-18, στην Ήπειρο από 0 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 8 έως 19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι θα από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17-18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17-18 βαθμούς.