UPDATE

Οι 10 κορυφαίες χώρες του κόσμου για επαγγελματική ευημερία - Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη


JTeam

13 Ιουνίου 2024

Οι 10 κορυφαίες χώρες του κόσμου για επαγγελματική ευημερία - Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη
Unsplash
Η προσωπική ευτυχία και η επαγγελματική ευημερία αποτελούν στόχοι όλων μας

Η δουλειά μας αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, αφού καθημερινά οκτώ ώρες είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτή. Είναι γεγονός πως η ποιότητα της δουλειάς και το πώς αισθανόμαστε, όταν βρισκόμαστε στον χώρο της εργασίας μας έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία μας.

Από τη μία πλευρά, η δουλειά μας μπορεί να μας προκαλέσει άγχος, προκειμένου να προλάβουμε τα deadlines, πίεση για να διαχειριστούμε τον μεγάλο όγκο, απογοήτευση όταν κάτι δεν πάει καλά και θλίψη για τα ενδεχόμενα λάθη. Από την άλλη, όμως, μπορεί να μας προσφέρει μεγάλη χαρά, να μας κάνει να νιώσουμε πλήρεις και υπερήφανοι για τις προσπάθειές μας.

Σύμφωνα με έρευνα της Gallup για την κατάσταση του Παγκόσμιου Χώρου Εργασίας το 2024, το 34% των ερωτηθέντων παγκοσμίως δηλώνουν ότι «ακμάζουν», ενώ το 58% υποστηρίζουν ότι «δυσκολεύονται». Την ίδια στιγμή, περίπου το 8% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι «υποφέρει» στη δουλειά του.

Jenny.Gr
Unsplash

Όπως υποδεικνύουν τα στοιχεία της έρευνας, οι άνθρωποι που είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους και απολαμβάνουν να βρίσκονται στον χώρο της εργασίας τους, έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας, ενώ οι λέξεις άγχος, θλίψη, κατάθλιψη και θυμός δεν υπάρχουν στο καθημερινό λεξιλόγιό τους. Αντίθετα, δηλώνουν πως είναι ευτυχισμένοι, έχουν ελπίδες για επαγγελματική ανέλιξη και άπειρη ενέργεια να αφιερώσουν στο αντικείμενό τους.

Η παγκόσμια δημοσκόπηση της Gallup συγκέντρωσε στοιχεία από περίπου 128.000 ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο, τα οποία αποκάλυψαν τις 10 χώρες με το υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων που δηλώνουν ότι έχουν επαγγελματική ευημερία. Όπως θα δεις, 7 από αυτές βρίσκονται στην Ευρώπη. Στην κορυφή βρίσκεται γι' ακόμα μια φορά η Φινλανδία.

Η λίστα με τις χώρες όπου οι εργαζόμενοί της ευημερούν

  1. Φινλανδία: 83%
  2. Δανία: 77%
  3. Ισλανδία: 76%
  4. Ολλανδία: 71%
  5. Σουηδία: 70%
  6. Ισραήλ: 69%
  7. Νορβηγία: 67%
  8. Κόστα Ρίκα: 62%
  9. Βέλγιο: 60%
  10. Αυστραλία: 60%