UPDATE

3 tips για να κοιμηθείς καλά, όταν έξω έχει ζέστη και εσύ δεν έχεις κλιματιστικό


JTeam

2 Ιουλίου 2024

3 tips για να κοιμηθείς καλά, όταν έξω έχει ζέστη και εσύ δεν έχεις κλιματιστικό
Μπορείς να ξεκουραστείς χωρίς air condition. Εμπιστεύσου μας

Ήρθε το καλοκαίρι, ετοιμάζεσαι για διακοπές, λες ότι όλα είναι καλύτερα, φεύγεις τα Σαββατοκύριακα, πηγαίνεις σε θάλασσες και σε εξοχές -ναι, μπράβο, χαιρόμαστε που χαίρεσαι. Όμως έχει ζέστη. Και το να προσπαθείς να κοιμηθείς σε μία πισίνα ιδρώτα, είναι κάτι που δεν εύχεσαι ούτε στον χειρότερο εχθρό σου.

Δυστυχώς, δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια να ζούμε σε σπίτι με κλιματισμό, οπότε βασιζόμαστε σε ανεμιστήρα και δροσερά σεντόνια. Παλεύουμε να μας πάρει ο ύπνος, η καρδιά μας χτυπά γρηγορότερα, αισθανόμαστε στρες χωρίς λόγο και καταλήγουμε να αναποδογυρίζουμε διαρκώς τα μαξιλάρια, για να ακουμπάμε στην πιο κρύα πλευρά.

Παρακάτω, θα σου πούμε πώς μπορείς να κοιμηθείς δροσερά, το φετινό ζεστό καλοκαίρι.

Μην πιεις πολύ το βράδυ

Σίγουρα, ένα ποτήρι παγωμένο κρασί ή μία ωραία παλόμα θα σε κάνουν να νιώσεις τέλεια, αν είσαι έξω, και να σε νανουρίσουν, όμως το πιθανότερο είναι να ιδρώσεις αργότερα. Θα σε πάρει γλυκός ύπνος στην αρχή, και θα ξυπνήσεις επειδή «σκας». Το αλκοόλ, επίσης, αυξάνει τον κίνδυνο υπνικής άπνοιας, μίας διαταραχής που συνδέεται με τη νυχτερινή εφίδρωση.

Το ίδιο ισχύει και με τα βαριά γεύματα, αργά τη νύχτα. Προσπάθησε να τρως το τελευταίο σου γεύμα περίπου τρεις ώρες πριν ξαπλώσεις, για να δώσεις χρόνο στο στομάχι σου να ξεκουραστεί.

Μην κάνεις γυμναστική το βράδυ

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις γυμναστήριο το πρωί, πριν τη δουλειά. Μην το αφήνεις για αργά το βράδυ, όμως, καθώς η διαφορά θα φανεί στον ύπνο σου. Η θερμοκρασία σου θα αυξηθεί και, ενώ θα πέσει κάποια στιγμή, θα χρειαστεί να περιμένεις 30 έως 90 λεπτά. Είναι προτιμότερο να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο -όντως- καθώς έτσι θα πέσει η θερμοκρασία του σώματός σου.

Πρόσεξε τι πιτζάμες θα φορέσεις

Η μία επιλογή, είναι να μη φορέσεις καθόλου πιτζάμες -εδώ θα δεις αν έχει νόημα να κοιμόμαστε γυμνοί ή όχι. Η άλλη επιλογή, τώρα, είναι να φορέσεις πιτζάμες 100% βαμβακερές, ώστε να αφήνουν το δέρμα να αναπνέει. Τα συνθετικά υφάσματα, θα παγιδεύσουν τη ζέστη και ο ύπνος θα γίνει (ακόμη) δυσκολότερος.