UPDATE CITY BLOGGING

RAW Street Burger: Το νέο spot στο Παγκράτι μόλις μπήκε στη λίστα με τα καλύτερα burgers της πόλης


Κλέλια Φατούρου

29 Μαΐου 2023

RAW Street Burger: Το νέο spot στο Παγκράτι μόλις μπήκε στη λίστα με τα καλύτερα burgers της πόλης
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός
Πεθαίνεις για ζουμερό, νόστιμο, αυθεντικό burger; Μόλις βρήκες το νέο σου στέκι

Πόσα μπεργκεράδικα μπορεί να χωρέσει μία πόλη; Πολλά, από ό,τι φαίνεται, αλλά είναι λίγα αυτά που θα ξεχωρίσουν και στα οποία θα επιστρέψεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το ολοκαίνουριο RAW Street Burger, που κατέβηκε από τη Λάρισα, όπου και δημιουργήθηκε από μία παρέα φίλων. «Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια, επειδή δεν βρίσκαμε ένα καλό spot για burger στην πόλη μας».

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

Οι κύριοι Ανδρέας Αποστολάρας, Ζαχαρίας Σιάρκος, Φίλιππος Σπαπής και Γιάννης Ξαφάρας έφεραν στην Αθήνα το RAW, που δεν είναι αυτό που ακούγεται. «Δώσαμε αυτό το όνομα, γιατί θεωρούμε ότι κάνουμε κάτι καθαρό και αυθεντικό. Πίστεψέ με, θα δοκιμάσεις το καλύτερο burger της ζωής σου σε λίγο», μου είπε ο Ανδρέας, ανεβάζοντας πολύ τις προσδοκίες μου.

Όσο μιλάμε, μου μιλά για τα ταξίδια και την αγάπη του για τα smash burgers, οπότε καταλαβαίνω ότι θα δοκιμάσω όντως κάτι καλό. «Ο κόσμος μάς έχει ήδη μάθει, γιατί βοηθά πάντα το word of mouth. Το να έχεις δοκιμάσει εσύ κάτι και να το προτείνεις στους άλλους».

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

Όλα τα πιάτα φτιάχνονται εκεί. Το μπιφτέκι έρχεται από μία βιολογική φάρμα της Θεσσαλίας και η φιλοσοφία της ομάδας είναι να είναι όλα χειροποίητα. Ακόμα και το ψωμί του burger. Πριν καν φτάσουμε εκεί, ρίχνω μια ματιά στον κατάλογο και μου κάνει εντύπωση το ότι στο RAW θα βρεις τραγανές γλυκοπατάτες με τη σος τους αλλά και στριφογυριστές πατάτες με πάπρικα, ένα φανταστικό συνοδευτικό, που δεν θα βρεις σίγουρα στην Αθήνα. Και αυτή είναι μία πολύ καλή αρχή. Όπως και τα ζουμερά μοτσαρέλα στικς.

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

Τι είναι τελικά αυτό που ξεχωρίζει το RAW από τα υπόλοιπα μπεργκεράδικα; «Για εμένα είναι το ίδιο το προϊόν και η γεύση του, το ότι όλα είναι χειροποίητα. Αλλά προτιμώ να δοκιμάσεις και να μου πεις εσύ τι νομίζεις», μου απαντά διπλωματικά, αλλά αποδεικνύεται ότι έχει δίκιο. Μοιραζόμαστε την ίδια άποψη γύρω από το burger, όταν μου λέει ότι καταλαβαίνεις την ποιότητά του όταν δοκιμάζεις το cheese, δηλαδή την πιο απλή εκδοχή του. «Αν ήταν στο χέρι μου, θα σέρβιρα ψωμί με μπιφτέκι. Εκεί καταλαβαίνεις την ποιότητα».

Δοκίμασα λοιπόν το πιο απλό burger και εντυπωσιάστηκα. Δεν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για χειροποίητο ψωμί, αφού μοιάζει με αυτά που τρως σε γνωστές αλυσίδες. Το μπιφτέκι είναι ζουμερό και σίγουρα ο πρωταγωνιστής, ενώ τα υπόλοιπα υλικά λειτουργούν ως συνοδευτικά χαμηλής έντασης.

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

«Δείχνουν μία προτίμηση στο truffle mayo και στο sicario με chorizo. Επιλέγουν πολύ και το fried chicken», που αξίζει πράγματι, ακόμα κι αν δεν είσαι fan του κοτόπουλου στο burger σου. Οι επιλογές στο μενού είναι αμέτρητες, (υπάρχουν και vegan που σύντομα θα διευρυνθούν), ο χώρος θυμίζει και λίγο αμερικανικό diner. Στόχος είναι να βρίσκουμε περισσότερα RAW Street Burgers στην Αθήνα, και κάτι μου λέει είναι θέμα χρόνου.

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

Υμηττού 130, Αθήνα