UPDATE CITY BLOGGING

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Τανγκό, όπερα, sleepover και δωρεάν μουσεία στην Αθήνα, για να την απολαύσεις


Κλέλια Φατούρου

1 Αυγούστου 2023

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Τανγκό, όπερα, sleepover και δωρεάν μουσεία στην Αθήνα, για να την απολαύσεις
Unsplash/altinay dinc
Τα μεγαλύτερα πάρτι της πόλης για την αποψινή Υπερπανσέληνο

Ο Αύγουστος μπαίνει με μία εντυπωσιακή Πανσέληνο, που θα επαναληφθεί την τελευταία μέρα του μήνα και που μετά θα ξαναδούμε το 2037. Σήμερα θα απολαύσουμε το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» που πήρε το όνομά του από τους ιθαγενείς που ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι αυτή τη μέρα του χρόνου.

Θα είναι πολύ μεγάλο γιατί βρίσκεται πιο κοντά στη Γη και θα είναι ορατό στις 21:31, επομένως ας ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το πού θα είμαστε εκείνη την ώρα, έτσι ώστε να απολαύσουμε ένα τόσο σπάνιο φαινόμενο με καλή παρέα και ένα εντυπωσιακό location.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το ΚΠΙΣΝ ξέρει πολύ καλά πώς να προσφέρει στο κοινό αξέχαστες εμπειρίες, που είναι και δωρεάν. Για την Υπερπανσέληνο, πάρε μαζί σου ένα sleeping bag και την καλύτερη παρέα, γιατί το ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ θα γεμίσει με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα. Σινεμά ως το ξημέρωμα με κινηματογραφικό μαραθώνιο, silent disco πάρτι, παιχνίδια για όλη την οικογένεια, θαλάσσια ποδήλατο, βραδινό και πρωινό μάθημα hatha yoga, και διαλογισμός.

Λεωφ. Συγγρού 364

Νομισματικό Μουσείο

Στις 21:00, θα μπορέσετε να απολαύσετε τη μουσική εκδήλωση «Φεγγάρι μάγια μου'κανες» με την ερμηνεύτρια Ευγενία Γκρίμα και τον Νεκτάριο Διονυσάτο στο πιάνο, στο υπέροχο café του Νομισματικού Μουσείου. Για να είστε σίγουροι, κάντε μία κράτηση στο Café του Μουσείου, στο 210 3610067.

Πανεπιστημίου 12

Μουσείο Ακρόπολης

Jenny.Gr

Μετά τις 21:00, το προαύλιο του Μουσείου Ακρόπολης θα γεμίσει με μελωδίες από tango. Χορογραφίες από κορυφαίους, διεθνούς φήμης χορευτές, η τριμελής ορχήστρα "Con Estilo Tango" αλλά και χορευτές, επαγγελματίες και μη. Συμμετέχουν: Νίκος Παπαδημητρίου (πιάνο), Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν), Λία Σελαλμαζίδη (βιολί). Από τις 20:00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, το Μουσείο θα είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ το εστιατόριο θα σερβίρει ειδικά διαμορφωμένο μενού για την περίσταση.

Διον. Αεροπαγίτου 15

Αρχαίο Θέατρο Ζέας- Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Αν βρεθείς απόψε στον Πειραιά, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και ο Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου & Αρχαιολογικών Χώρων- Μνημείων Πειραιά» διοργανώνουν μία μουσική βραδιά με όπερες, οπερέτες και άριες. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: ο τενόρος Μιχάλης Πακσόγλου, η σοπράνο Μαρία Κατριβέση και η μέτζο σοπράνο Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου. Στο πιάνο ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου και στο βιολί ο Εμμανουήλ Λορέντζος.