UPDATE #NOW

Ο σωστός τρόπος να καθαρίζεις το στρώμα του κρεβατιού (γιατί επιβάλλεται)


JTeam

19 Φεβρουαρίου 2022

Ο σωστός τρόπος να καθαρίζεις το στρώμα του κρεβατιού (γιατί επιβάλλεται)
Unsplash/thought catalog
Τα σωστά βήματα για να έχεις πάντα καθαρό στρώμα

Αλλάζουμε σεντόνια μία φορά την εβδομάδα, κάνουμε καθημερινά μπάνιο αλλά δεν ασχολούμαστε και ιδιαίτερα με το στρώμα του κρεβατιού. Μεγάλο λάθος.

Αν και είναι δύσκολο να το πλύνεις (δεν χωράει στο πλυντήριο) και γενικά καλό είναι να μην βρέχεται, υπάρχουν τρόποι να το καθαρίζεις και να απαλλάσσεις το κρεβάτι από μικρόβια και δυσάρεστες μυρωδιές. Σε πρώτη φάση, μην ξεχνάς να περνάς με ηλεκτρική σκούπα το στρώμα σου όσο πιο συχνά μπορείς.

Το επόμενο βήμα, που δεν χρειάζεται να ακολουθείς τόσο συχνά, είναι να ρίχνεις στο στρώμα λίγη μαγειρική σόδα, και μετά από μερικές ώρες, να την αφαιρείς με τη σκούπα.

Πώς θα αφαιρέσεις τους λεκέδες

Αν ο λεκές είναι φρέσκος, μην τρίβεις την πετσέτα αλλά απλά πάτα το σημείο για να απορροφηθεί η υγρασία. Στη συνέχεια, βάλε σε ένα μπουκάλι σπρέι ξίδι και ψέκασε την περιοχή. Πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα και άφησε όπως είναι για μερικές ώρες.

Αυτό που μας συστήνουν οι ειδικοί είναι να αποφεύγουμε τα αιθέρια έλαια γιατί καταστρέφουν το στρώμα. Μπορείς να ψεκάζεις από μακριά με αρωματικό σπρέι ή να βάλεις αρωματικό χώρου.