UPDATE #NOW

Θα δούμε τον Volodymyr Zelenskyy στα Όσκαρ; Η άβολη πιθανότητα της ημέρας


Κλέλια Φατούρου

21 Μαρτίου 2022

Θα δούμε τον Volodymyr Zelenskyy στα Όσκαρ; Η άβολη πιθανότητα της ημέρας
Η Amy Schumer ζήτησε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στα Όσκαρ και μάλλον δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Ουκρανία.

Η μία εκ των κεντρικών παρουσιαστριών της φετινής τελετής, Amy Schumer, μόλις μας ενημέρωσε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, live ή σε βιντεοσκόπηση, στα Όσκαρ του 2022.

Αυτό τουλάχιστον μας είπε η κωμικός, η οποία ζήτησε έναν τρόπο για να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω δορυφόρου, τώρα ειδικά που όλα τα μάτια είναι στραμμένα στα μεγάλα βραβεία. «Νομίζω ότι είναι μια σπουδαία ευκαιρία να σχολιάσουμε ένα ή δύο πράγματα. Έχω ετοιμάσει μερικά αστεία που κάπως φωτίζουν την τρέχουσα κατάσταση αν και είναι δύσκολο να επικεντρωθείς σε ένα μόνο πράγμα. Συμβαίνουν φρικτά πράγματα στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή. Δεν φοβάμαι καθόλου να αγγίξω το θέμα, αλλά από την άλλη, δεν είμαι εγώ η παραγωγός των Όσκαρ».

Κάπου εδώ να πούμε ότι το Χόλιγουντ βιώνει μία ελαφριά σύγχυση σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο και τον Volodymyr Zelenskyy. Αν και είναι προφανές ότι είμαστε με το πλευρό του και με όλα όσα περνά η χώρα του εδώ και έναν μήνα, οι νικητές των φετινών βραβείων τον αποκαλούν συνάδελφο και κάπως βιώνουν μία ταύτιση μαζί του.

Είναι αρκετά κακό timing να θυμάσαι την ιδιότητά του ως κωμικού και να επικεντρώνεσαι στη σατιρική σειρά που είχε κάποτε δημιουργήσει. Είμαι αρκετά σίγουρη ότι αν ο Zelensky ήταν πολιτικός μηχανικός, η Amy Schumer δεν θα τον ήθελε σε δορυφορική σύνδεση. Ο άνθρωπος βρίσκεται στην Ουκρανία, δίνοντας μία μεγάλη μάχη, δεν ξέρουμε πολλά για τον ίδιο, αλλά για τη χώρα του, και το Χόλιγουντ νιώθει αλληλεγγύη για τον «συνάδελφο».

Τόσο που τον θέλουν live, ενώ εκείνοι φορούν τουαλέτες και ετοιμάζονται για after party, ενώ εκείνος δεν ξέρει αν η οικογένεια και οι φίλοι του θα ζουν την επόμενη μέρα. Επίσης, δεν ξέρουμε το δικό του υπόβαθρο και αυτό λέει πολλά για το πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς ένα πρόσωπο, που βρίσκεται στην επικαιρότητα, για τους πιο λάθος λόγους. Αλλά αν το trending #oscars2022 μπορεί να συνδυαστεί με το trending #warinukraine, όλα καλά.