UPDATE #NOW

Αυτή είναι η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο για να μεγαλώσεις ένα παιδί


JTeam

11 Απριλίου 2022

Αυτή είναι η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο για να μεγαλώσεις ένα παιδί
Pexels
Παντού στον κόσμο, το μεγάλωμα ενός παιδιού έχει ιδιαίτερο κόστος αλλά η παρακάτω χώρα κατέχει τα πρωτεία στην ακρίβεια

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί, δεν είναι σίγουρα εύκολη υπόθεση και απαιτεί κόστος. Σύμφωνα με νέα έρευνα, η Αμερική βρίσκεται στις πιο ακριβές χώρες για να μεγαλώσει κάποιος παιδί, όπως η Ιαπωνία και η Γερμανία. Η Νότια Κορέα ωστόσο κατέχει τα πρωτεία στην ακρίβεια όσον αφορά το μεγάλωμα ενός παιδιού από τη γέννησή του μέχρι την ηλικία των 18. Η Κίνα έρχεται δεύτερη, ακολουθούμενη από την Ιταλία.

H λίστα στηρίχθηκε σε ποσοστά από την κάθε χώρα, σύμφωνα με έρευνα του Jefferies (JEF) που χρησιμοποίησε δεδομένα από την Yuwa Population Research. Η Κίνα είναι από τα πιο φθηνά μέρη για να μεγαλώσεις ένα παιδί, όσον αφορά το απόλυτο χρηματικό ποσό που δαπανάται. Όλα όμως είναι σχετικά: «Αν στη συνέχεια προσαρμόσουμε αυτά τα δεδομένα στο ποσοστό του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος, η Κίνα γίνεται το πιο ακριβό μέρος για να μεγαλώσεις παιδιά», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τι είναι λοιπόν τόσο κοστοβόρο στο να μεγαλώνει κανείς παιδιά στην Άπω Ανατολή; Η φροντίδα και η εκπαίδευση των παιδιών, ειδικά όταν είναι σε μικρότερη ηλικία, φαίνεται πως είναι οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν. Για παράδειγμα, οι προσχολικές υπηρεσίες στην Κίνα ήταν κυρίως ιδιωτικές μέχρι πρόσφατα, σύμφωνα με το Jefferies.

Για να πάρετε μια μικρή γεύση, χρειάζονται περισσότερα από 75.000 δολάρια για να μεγαλώσει κανείς ένα παιδί μέχρι την ηλικία των 18 ετών στην Κίνα και άλλα 22.000 δολάρια για το πανεπιστήμιο. Αν και το ποσό είναι πολύ λιγότερο σε σχέση με δίδακτρα που υπάρχουν σε δυτικές χώρες, υπάρχει μια βασική διαφορά: «Σε πολλές άλλες δυτικές χώρες, ένα φοιτητικό δάνειο που παρέχεται από το κράτος είναι πιο συνηθισμένο και το βάρος αφαιρείται από τους γονείς και μεταφέρεται στα ίδια τα παιδιά», σχολίασαν αναλυτές του Jefferies.

Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, όπως αναφέρεται στο CNN, το 55% των προπτυχιακών φοιτητών αποφοίτησε με χρέη κατά το 2019-2020, σύμφωνα με στοιχεία του College Board.